U Beogradu je otvoren Sajam turizma, najveća turistička manifestacija u ovom dijelu Evrope, koji će trajati do 21. februara, a predstaviće se više od 1.100 izlagača iz 55 zemalja.

sajam turizma beograd

Sajam je otvorio premijer Srbije Aleksandar Vučić koji je rekao da je Srbija bezbjedna i sigurna za sve one koji žele da uživaju i da su dobrodošli svi i sa istoka i zapada i prijatelji iz Amerike, Rusije, Kine i Evrope.

"Srbija je zemlja u kojoj ljudi iz celog sveta uvek budu dočekani kao najbolji gosti i ne pravi se razlika između istoka, zapada severa, Rusije i Amerike", rekao je Vučić.

Naveo je da se može privući još veći broj turista i da treba uraditi još dosta toga na poboljšanju usluga, putne infrastrukture i uređenju planinskih centara i tri najveća grada - Beograda, Novog Sada i Niša.

Premijer je najavio da će u rijeku Dunav biti uloženo gotovo deset miliona evra, da bi Srbija mogla da učestvuje u regionalnom turizmu.

Prvi put na Sajmu turizma u Beogradu učestvuju Namibija i Malezija.

Prošle godine na sajmu je bilo 70.000 posjetilaca, a ove godine organizatori očekuju 75.000.

Zemlja partner ovogodišnjeg Sajma turizma je Slovenija, a sljedeće godine će to biti Crna Gora.

Pod sloganom "Gde još niste bili?" u šest izložbenih hala predstaviće se najznačajnije turističke organizacije, agencije, turoperatori, hoteli, planinski centri, banje, jezera, gradovi, regije i zemlje sa svih kontinenata i ponuditi aranžmane za predstojeću turističku sezonu.
Izlagači na Sajmu turizma i ove godine će posjetiocima ponuditi niže cijene i do 40 odsto.

Istovremeno sa Sajmom turizma na Beogradskom sajmu organizuju se još tri manifestacije - 12. Međunarodni sajam opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo "HORECA", 7. Sajam vina "BeoWine" i 12. Sajam suvenira.

Ponuda Trebinja na Sajmu u Beogradu

Turistička organizacija grada Trebinja predstaviće cjelokupnu turističku ponudu Trebinja na 38. Međunarodnom sajmu turizma koji se održava u Beogradu, i to u okviru promo štanda od 24 metra kvadratna izložbenog prostora.

Na dva info pulta postavljen je promotivni materijal i staklena vitrina koja sadrži sve autentične hercegovačke proizvode - vino, med, smokve, ljekovito bilje, eterična ulja, čajeve, suvenire i proizvode kućne radinosti.