Na stadionu Police odigrana je prijateljska utakmica u kojoj je FK Leotar pobijedio FK Igalo rezultatom 2:1. Bila je to šesta prijateljska utakmica i prva pobjeda.

leotar igalo

Gosti su poveli iz prvog kontranapada. Simović je dodao loptu Jangu koji je savladao golmana Perišića. Domaćini su u 21. minutu preko Šešelja kome je asistirao Vučić izjednačio, a samo minut kasnije grešku gostujućeg igrača Bambura iskoristio je Deretić i doveo Trebinjce u vođstvo. Na kraju se ispostavilo da je to i krajnji rezultat ove utakmice.

U drugom poluvremenu gosti su imali više prilika za gol. U 67. minutu šutirao je sa pet metara Vučković, ali je odlično reagovao Perišić. Nakon pnekoliko minuta u igru ulazi debitant kod Leotara mladi golman Ignjatić i u svom prvom kontaktu sa loptom odlično je reagovao kada je odbranio šut glavom Kovačevića sa pet metara.

Tokom utakmice na momente se vidjelo da fudbaleri domaćih pružaju igru koju od njih očekuje stručni štab, a to je odgovorno, disciplinovano, korektno. Ali se, s druge strane, primjetio problema u svim linijama tima, a najviše je škripalo u odbrani i organizaciji igre.

"U ovoj fazi je više došlo do psihičkog u odnosu na fizičko zasićenje i te barijere moramo otkloniti i trebamo težiti jednostavnosti", riječi su Rajka Mičete, trenera Leotara, koji je dodao da su njegovi igrači rano primili gol, ali da su se ipak uspjeli vratiti u igru.

Sljedeća prijateljska utakmica igra se u Čapljini.