U narednih nekoliko dana biće uklonjeni kiosci iz užeg centra Trebinja i premješteni na druge lokacije u gradu, najavio je danas gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević, gostujući u emisiji Radio Trebinja.

slavko vucurevic savez za promjene tribina trebinje

On je istakao, odgovarajući na pitanja građana, da će u narednom periodu biti izvršena i rekonstrukcija mostova, kao i saniranje udarnih rupa na asfaltu, najavljujući da će biti postavljen i video nadzor na glavnim saobraćajnim čvorištima u gradu.

Odgovarajući na pitanje "da li će Trebinje dobiti dječije igralište", Vučurević je rekao da je mišljenja da na području grada ima dovoljno igrališta, ali da treba spriječiti njihovo uništavanje o čemu je razgovarao i sa načelnikom Centra javne bezbjednosti Trebinje Žarkom Laketom.

On je najavio da je u pregovorima za otvaranje jedne proizvodne fabrike, čime bi se zaposlilo oko 70 radnika, najavljujući da je ubijeđen da će u ovoj godini biti otvoreno oko 350 novih radnih mjesta, kao i da su obezbijeđena sredstva za izgradnju zgrade za socijalno-raseljena lica i Palate pravde u bivšoj kasarni.

Vučurević je komentarisao i spor sa Eparhijom zahumsko-hercegovačkom i primorskom oko neperspektivne vojne imovine u bivšoj kasarni "Vojvoda Luka Vukalović". I ovoga puta gradonačelnik je prozvao pravosudne institucije koje djeluju na području Trebinja.

Gradonačelnik je istakao da očekuje da će naredni lokalni izbori biti mnogo prljavi sa puno naboja, najavljujući da je Savez za promjene u Trebinju stabilan i da ne računa na podršku predsjednika lokalnog NDP-a Slobodana Šarabe.

"Gospodin Vukanović /Nebojša/ i ja smo sada u istom stroju, u Savezu za promjene. A gospodin Kusturica /Emir/ je lijep umjetnik", prokomentarisao je Vučurević, koga su građani pitali "koga bi više volio da vidi kao svog protivkandidata na predstojećim izborima".

Građane, koji su kroz pitanja kritikovali njegov rad, tvrdeći da nije ništa uradio u protekle tri godine, Vučurević je pozvao na razgovor u Gradsku upravu, dodajući da će im tom prilikom dati naočare.