Na području u nadležnosti Centra javne bezbjednosti /CJB/ Trebinje otkrivena su tri krivotvorenja novca, a u toku je dokumentovanje još jednog slučaja ovog krivičnog djela, rečeno je danas na konferenciji za novinare CJB.

Novac

Osumnjičena lica pokušala su da lažnim novcem plaćaju u trgovačkim centrima u Trebinju, a policija je pretresom vozila kod jednog lica pronašla dvije novčanice u apoenima od stotinu evra i stotinu KM.

Govoreći o radu tokom januara, načelnik Centra Žarko Laketa ocijenio je da je bezbjednosna situacija zadovoljavajuća, te naveo da u većem obimu nije bilo evidentiranih narušavanja javnog reda i mira, kao i da je manje izvršenih krivičnih djela nego u istom mjesecu prošle godine.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Bojan Dabić rekao je da je koeficijent ukupne rasvijetljenosti krivičnih djela 89,47 odsto, a koeficijent rasvijetljenosti po nepoznatom licu 77,78 odsto.

Znatno smanjenje, za oko 80 odsto, u odnosu na januar prošle godine, evidentirano je i kod krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, a ovako dobar rezultat pripisuje se pojačanim aktivnostima policijskih službenika u okviru akcije "Praznik" tokom novogodišnjih i božićnih praznika.