Centar javne bezbjednosti Trebinje je zajedno sa Udruženjem za pomoć djeci i ženama žrtvama porodičnog nasilja „Ženski centar“ iz našeg grada, organizovao javne tribine pod nazivom „Djeca i nasilje“ u osnovnim školama, u šest opština istočne Hercegovine.

djeca i nasilje predavanja istocna hercegovina

Ukupno je održano 18 časova predavanja za ukupno 150 roditelja i 30 članova školskog osoblja, dok je podijeljeno više od 300 letaka promotivnog materijala.

"Značaj ovakvih tribina je veliki, s obzirom na velike razmjere upotrebe inerneta u svakodnevnom životu. Danas više ne možemo govoriti samo o pojavnom obliku fizičkog nasilja, nego i o obliku nasilja koje se vrši preko društvenih mreža, a koji je sve učestaliji u svakodnevnom životu", kažu u Centru javne bezbjednosti Trebinje.

U javnoj tribini „Djeca i nasilje“ Centar javne bezbjednosti Trebinje učestvovao je sa predavanjem o štetnosti narkotičkih sredstava, a iz pomenutog udruženja Ljuljana Čičković Ljiljana Čičković je držala predavanje o vršnjačkom nasilju. Psiholog Branka Pejović izlagala je temu seksualnog nasilja i štetnog uticaju interneta.

Kako kažu u u Centru javne bezbjednosti Trebinje, i u narednom periodu će da učestvuju u ovakvim i sličnim projektima.