Policijski službenici Centra javne bezbjednosti Trebinje su u subotu, 13.2.2016. godine, Tužilaštvu BiH dostavili izvještaj o počinjenom krivičnom djelu zbog postojanja osnova sumnje da su lica inicijala A.R. i V.L. počinili krivično djelo krivotvorenje novca.

policija

Naime, policijski službenici Centra javne bezbjednosti Trebinje su lice incijala A.R. zatekli u trgovačkom centru „Bingo“ gdje je pokušalo da, kao prave, stavi u opticaj lažne novčanice, nakon čega je lišeno slobode.

Daljim radom, došlo se do saznanja da je lice A.R. zajedno sa svojim nevjenčanim suprugom V.L. iznajmilo smještaj na području grada Trebinje.

Uz saglasnost tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine izvršen je pretres prostorija koja su navedena lica iznajmila kojom prilikom su uz potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta oduzeli odrećeni broj novčanica u različitim apoenima, u dvije valute: evro i konvertibilna marka. Nakon izvršenog pretresa i lice inicijala V.L. je lišeno slobode.

Za navedena lica postoje osnovi sumnje da su isto krivično djelo počinili i na području koje operativno pokriva Centar javne bezbjednosti Istočno Sarajevo i Centar javne bezbjednosti Bijeljina.

Oba lica su uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predati u nadležnost Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Od početka 2016. godine ovo je drugi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Krivotvorenje novca“