U Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" održan je polufinalni turnir prvenstva Republike Srpske za juniore na kome je ekipa KK "Svislajon Leotar" osvojila prvo mjesto i plasirala se u finale.

Juniori kk leotar

Na dvodnevnom turniru osim domaćina ucestvovali su i KK "10. avgust" iz Vlasenice i KK "Vrelo" iz Čajniča.

U subotu je Leotar pobijedio ekipu iz Vlasenice rezultatom 69:48, po četvrtinama (23:2, 13:17, 21:21, 12:8), a i Vrelo je porazilo Vlaseničane. Tako  je u današnjem susretu između jučerašnjih pobjednika odlučeno koja će ekipa na završni  finalni turnir.

Nakon uzbudljive i neizvjesne utakmice Leotar je pobijedio 10. avgust rezultatom 73:66, po četvrtinama (20:20, 18:9, 17:19, 18:18).

Mladi košarkaši Svislajon Leotara današnjim uspjehom stekli su uslove za igranje jedinstvene lige BiH što je bio i primarni cilj ove generacije. Na taj način oni će odigrati još 18 utakmica u ovoj ligi, i produžiće takmičarsku sezonu do juna.

Trener mladih Trebinjaca Dražen Šegrt kaže da je zadovoljan samo pobjedama.

"Pred nama je još dosta rada - da se isprave greške i da se radi na kolektivnom poimanju igre. Viđeno je dosta oscilacija u igr, a to je naročito bilo prisutno na prvoj utakmici kada je prva četvrtina dobijena 23:2, dok su ostale bile avnopravne", istakao je Šegrt.

On je dodao da je uzrasnoj dobi momaka koje on sada trenira potrebno što više utakmica, jer tu rastu kao igrači, a sa njima i treneri.

Finalni turnir održaće se u martu.

Za "KK Svislajon Leotar" su igrali i postigli koševe na dvije utakmice: Ukropina 4, Ignjatić 46, Popovac 2, Sergej Filipović, Bokić, Batinić 18, Jokanović 8, Milanović 30, Ratković, Setenčić, Zelenović 29, Boris Filipović 5. Trener Dražen Šegrt.