U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će u prvom dijelu dana biti vjetrovito, promjenjivo oblačno i suvo vrijeme, a poslije podne se očekuje naoblačenje sa kišom.

kisa pljuskovi

Ujutro će prevladavati suvo i promjenjivo oblačno vrijeme u većini predjela. Više vedrine biće na sjeveru i sjeveroistoku, a pretežno oblačno na krajnjem zapadu, jugozapadu i jugu, gdje može biti i kiše.

Prije podne i oko podneva preovladavaće suvo, vjetrovito i toplo vrijeme za ovo doba godine, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Popodne će naoblačenje sa zapada usloviti kišu, jaču od zapada preko jugozapada do juga. Slabija će biti na sjeveru. Padavine na istoku očekuju se u noći, kada bi na jugu moglo biti i obilnijih pljuskova sa grmljavinom.

Duvaće slab do umjeren južni vjetar, poslije podne će biti i pojačan, a prema večeri u planinama i olujni.

Jutarnja temperatura vazduha od tri do devet, u višim predjelima malo niža od nula stepeni. Najviša dnevna temperatura vazduha od 12 do 17, na sjeveru ponegdje i 19 stepeni, dok će u višim predjelima biti malo niža od pet stepeni Celzijusovih.

Meteorolozi i za naredne dane najavljuju promjenjivo vrijeme sa kišom, pljuskovima i ponegdje popodne sa grmljavinom. Obilna kiša očekuje se u Hercegovini. I dalje će biti toplo za ovo doba godine. Najviša dnevna temperatura vazduha u ponedjeljak će biti do 15, a u utorak i srijedu do 19-20 stepeni stepeni Celzijusovih.