Gradski odbor Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva "Prosvjeta" Trebinje pozvao je građane, institucije i udruženja da učestvuju u akciji prikupljanja knjiga za biblioteku Svete Stane Arnaut u Prebilovcima, selu koje je pretrpjelo velika stradanja, ali koje i dalje živi i vaskrsava.

prebilovci osvecenje hrama 016

Sekretar ovog odbora Rajko Tanasijević rekao je Srni da je nakon izgradnje hrama u Prebilovcima na inicijativu Srpske pravoslavne crkve /SPC/, a uz pomoć studenata iz Beograda, pokrenuta akcija prikupljanja knjiga za biblioteku čije je otvaranje planirano za Vaskrs ove godine, kada hram u Prebilovcima proslavlja svoju slavu.
Tanasijević kaže da je već prikupljen određeni broj knjiga, te izrazio nadu da će građani Hercegovine i ovaj put prepoznati potrebu i svojim prilozima knjiga doprinijeti da se biblioteka u Prebilovcima opremi kako duhovnim, tako i knjigama za odrasle i djecu.

Knjige za biblioteku u Prebilovcima prikuplja i Srpsko udruženje "Ćirilica" iz Trebinja i Eparhija zahumsko-hercegovačka i primorska.

"Obaveza nam je da u Prebilovcima podignemo i školu, da nam djeca znaju jezik, pismo, istoriju i istinu", ističe Tanasijević.