Gradski odbor Mladih socijaldemokrata Trebinje smatra da "stranke okupljene oko takozvanog Saveza za promjene, predvođene gradonačelnikom Trebinja Slavkom Vučurevićem, iako su na vlasti i imaju šansu da rade, ne mogu da oproste SNSD-u i predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku dobre stvari koje su činili i nastavljaju da čine za Trebinje i Hercegovinu".

Snsd

Mladi socijaldemokrati navode da SNSD, iako je opozicija u Trebinju, ne želi da dozvoli da "nesposobna vlast okupljena oko takozvanog Saveza za promjene i gradonačelnika Vučurevića uništi sve dobro što je urađeno i da 'vozeći u rikverc' unazade Trebinje i Hercegovinu".

"Svoju nesposobnost pokušavaju prikriti halabukom, saopštenjima bez argumenata, lažima i najprizemnijim i najgrubljim uvredama na račun SNSD-a i predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika", ističe se u saopštenju.

Mladi socijaldemokrati kritikuju sramotne izjave Slavka Vučurevića kojima vrijeđa predsjednika Srpske govoreći o njegovom "psihofizičkom stanju", te napominju da to potvrđuje da se Vučurević i takozvani Savez za promjene u Trebinju nalaze u teškoj agoniji.

U saopštenju se napominje da je Vučurević bio rukovodilac Fonda PIO Trebinje i da mu je dobro poznata materija kojom se danas, nažalost, moraju baviti Tužilaštvo i policija zbog mnogobrojnih lažnih i kupljenih invalidskih penzija.

Mladi socijaldemokrati ističu da su za širu zajednicu štetni postupci Vučurevićeva, koji je nagovarao radnice "Nikole Tesle" u Bileći da stupe u štrajk i to samo dan nakon najave da će se situacija u tom preduzeću normalizovati.

U saoštenju se dodaje da "Vučurević pokušava da spletkarenja nastavi i u vezi sa 'Novoteksom', pa radnice poziva na ulicu i pred Vladu Republike Srpske, koja je kupila to preduzeće i preuzela odgovornost da bi sačuvala radna mjesta".

"Da Vučurević ne zna šta priča svjedoči i primjer da na Milima u Trebinju postavlja kamen temeljac za 'Trebinjske vrtove sunca', a dok se takozvani Savez za promjene, sakriven iza Vučurevića, bavi spletkama, optužbama i zabavljanjem javnosti, SNSD i predsjednik Republike Srpske nastoje da realizuju projekte koji će u Hercegovini otvoriti nova radna mjesta i dati šansu svima koji hoće da rade", ističu Mladi socijaldemokrati.