Istočnu Hercegovinu danas je zahvatilo jako nevrijeme praćeno grmljavinom, vjetrom, kišom i gradom, što otežava odvijanje saobraćaja, te prouzrokuje prekide u elektrosnabdijevanju.

nevrijeme u trebinju

Na području Trebinja u poslijepodnevnim časovima počela je da pada jaka kiša praćena gradom usljed čega je došlo do kratkotrajnih prekida u elektrosnabdijevanju Zubaca i Trebinjskih brda, ali su kvarovi otklonjeni brzom intervencijom radnika "Elektro-Hercegovine".

U naletu vjetra oboreno je stablo u Pridvorcima, koje se prepriječilo na lokalnom putu, pa su ga uklonili vatrogasci. Stablo je prilikom pada oborilo nekolika stubova električne rasvjete, koje popravljaju radnici "Elektro-Hercegovine".

U Centru za obavještavanje Trebinje navode da tokom nevremena nije bilo prijava plavljenja u podrumskim i ostalim pomoćnim prostorijama na području grada.

Vodosnabdijevanje grada je i dalje uredno, a voda je ispravna za piće, potvrđeno je u gradskom vodovodu.

U visočijim predjelima Hercegovine - Nevesinju, Gacku i Bileći pada jak snijeg i kiša koji otežavaju saobraćaj.

Rukovodilac Službe zaštite "Hercegovina-puteva" LJubiša Madžar Srni je potvrdio da se zbog odrona zemlje i kamenja na magistralnom putu Gacko-Tjentište, između tunela Surdup i Čemerno, saobraćaj odvija jednom trakom.

On je istakao da su radnici ovog preduzeća sa mašinama na terenu i da su maksimalno angažovani da raščiste i drugu traku, ali da se zbog bezbjednosti preporučuje da se stotinjak metara puta, gdje je bio odron, saobraća jednom trakom.

Ekipe "Hercegovina-puteva" i tokom noći dežuraće na tom dijelu puta.

Madžar kaže da većih problem, usljed nastalog nevremena, za sada nema na području Hercegovine.