Odlazak na more 2014. godine 30-godišnjem Trebinjcu Danijelu Pudaru promijenio je život iz korijena.

danijel pudar

Pri skoku u vodu, udario je glavom u morsko dno, što je dovelo do frakture vratnog pršljena i trenutne paralize ruku i nogu. Od tada počinje Danijelova borba za ozdrvljenje.

Nakon šesnaest mjeseci koje je proveo u rehabilitacionim centrima, prvi put je stigao kući. Napretka u oporavku ima, ali nastavak liječenja je neophodan, kao i pomoć svih humanih ljudi.

Mjeseci borbe i oporavka po zdravstvenim ustanovama, doveli su do poboljšanja Danijelovog stanja. U početku nije mogao ni da priča, a s okolinom se sporazumijevao pogledom.

Nakon liječenja u Igalu i Zavodu "Dr Miroslav Zotović" u Banjaluci, Danijel može pomalo da sjedi u invalidskim kolicima, što je veliki pomak. Tromjesečno besplatno liječenje, na principu neurorobotike, koje košta oko 30.000 evra, omogućio mu je dr Glavić iz Dubrovnika.

Danijel je potpuno zavisan od svoje porodice. I kuća se morala prilagoditi njegovom stanju – od nabavke kreveta, kolica do izgradnje rampe.

Sljedeći i najvažniji korak u Danijelovom liječenju bio bi povratak prezicnih pokreta ruke, da bi se oslobodio potpune zavisnosti od drugih.

Danijelu predstoji nastavak liječenja u Dubrovniku i Igalu, za šta su potrebno mnogo novca. On i njegova porodica zahvalni su brojnim preduzećima i pojedincima koji su im izašli u susret, a svi koji žele da pomognu ovom momku, mogu to da učine uplatom na broj žiro računa:

Danijel Pudar - 5620998125299487 NLB Razvojna banka.