SNSD PODSJEĆA VUČUREVIĆA – Novoteks je privatizovala Vlada Mladena Ivanića i odvela ga u propast!

Saopštenje
TREBINJELIVE 09. 02. 2016. - 13:19h

Povodom izjava gradonačelnika Trebinja Slavka Vučurevića da poziva bivše radnice Novoteksa da od predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika traže da ispuni predizborno obećanje iz 2010. godine – da će im pokloniti akcije ovog preduzeća kada ono bude ponovo u vlasništvu Republike Srpske, danas je saopštenjem za medije reagovao Gradski odbor SNSD-a.

novoteks

Saopštenje prenosimo u cjelosti.

Na skoro svakodnevno zabavljanje javnosti od strane gradonačelnika Trebinja Slavka Vučurevića ne želimo reagovati, ali se to mora učiniti kada za svoj politički šou počinje grubo zloupotrebljavati ljude, u ovom slučaju radnice “Novoteksa“.

Gradonačelnik radnice “Novoteksa“ poziva na ulicu i na bunu protiv Vlade Republike Srpske koja godinama pokušava spasiti ovo preduzeće i obezbjediti radnicima da imaju posao.

Znamo da je Vučurević dobar kada treba galamiti i praviti primitivne političke predstave za javnost, ali je žalosno da to želi raditi preko radnica “Novoteksa“ sa čijim bi se sudbinama igrao u cilju predizborne kampanje.

Vučurević izgleda ima selektivno pamćenje, pa ćemo ga podsjetiti da je “Novoteks“ privatizovan i na taj način odveden u propast kada je na čelu Vlade Republike Srpske bio njegov partijski šef Mladen Ivanić. Moramo ga izgleda podsjetiti i na činjenicu da je on lično bio na čelu Fonda PIO u Trebinju kada radnicama “Novoteksa“ nisu uplaćivani doprinosi. Gdje je tada bila briga za radnice?

Pitamo gradonačelnika Vučurevića šta je do sada uradio za “Novoteks“? Znamo da je prodao veliki broj nekretnina u Trebinju, pa zašto nije kupio “Novoteks“ i pokrenuo preduzeće? Gdje su ti Vučurevićevi investitori o kojima priča, zašto nekog od njih nije doveo da kupi i spasi “Novoteks“?

Gdje je bila briga i senzibilitet za radnice kada je kupovao novi Audi? Zašto se tada nije sjetio “Novoteksa“ pa podijelio radnicama 150.000 KM kao pomoć opštine!?

Sjeti li se Vučurević socijalno ugroženih i nezaposlenih kada svaki mjesec nezasluženo primi platu od 4.000 KM? Izgleda da ne.

U slučaju “Novoteksa“, kao i brojnim drugim, Vučurević pokazuje elementarno nepoznavanje osnovnih principa vlasničke transformacije i korporativnog upravljanja. Osim toga koristi tuđu muku i nevolju da bi zaradio jeftine političke poene.

Takva podmetanja i manipulacije zaslužuju samo prezir javnosti.

Vlada Republike Srpske i SNSD nastaviće se boriti za “Novoteks“ i za svako radno mjesto, a Vučurević neka i dalje pravi jeftine predstave za javnost, samo ne preko leđa poštenog naroda.

Komentari

Bravo tako i treba svaka cas…

Odgovori

Vi nemate šta pričati Vi ste ojadili i RS i Trebinje, nisam partijaš ali i Vi i SDS nezna se ko je gori, zašto niste za desetak godina procesuirali ove ratne profitere iz Trebinja, poput slučaja Alijagića, Metalca, Neimarstva itd… Imali ste deset godina vlasti, 2003 godine Vaš šef kad je bio u kampanji rekao je da će u Trebinju metla raditi, sva preduzeća propala , a ratni krimosi sada pare izvlače i što je žalosno nisu više u SDS-u već su prešli kod Vas. Zašto niste procesuirali odgovorne za Novoteks kada znate da je upropašten…

Odgovori
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
9.000+
dnevnih
posjeta
270.000+
mjesečnih
čitanja
665.000+
mjesečnih
pregleda stranica
19.100+
fejsbuk
sviđanja