Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je govoreći o činjenici da u Trebinje rijetko dolazi protokolarno i da se ne sastaje sa gradonačelnikom Slavkom Vučurevićem, rekao da nema razloga da se sastaje sa ljudima "koji nemaju ni početnu političku artikulaciju".

milorad dodik

Što se tiče predstojećih lokalnih izbora, Dodik je istakao za Herceg televiziju da SNSD ima namjeru da bude na strani pobjednika i na toj strani će okupiti mnoge političke partije, subjekte, ličnosti i koalicione potencijale da ljudi na čijoj su strani dobiju podršku.

Na pitanje da li bi kandidat mogao da bude generalni sekretar SNSD-a Luka Petrović, Dodik je rekao da je on jedan ortodoksni Trebinjac, čovjek koji je pripadnik svog grada, ali koji pokazuje dovoljnu širinu da ga prihvate svi u Srpskoj.

"Još ćemo vidjeti ko će biti kandidat, ali će lokalni izbori definitivno razriješiti politički konflikt između onoga što je sadašnja vlast u Republici Srpskoj i onoga što je opozicija. Daćemo najbolju moguću ponudu ovom gradu jer ovaj grad volim i u njemu smo pokazali šta možemo. Sa Vučurevićem ovaj grad ne može nigdje i kada bi tu političku ljušturu u obliku sadašnjeg gradonačelnika ponovo izabrali to bi bio mazohistički samoubilački čin Trebinja u političkom smislu", ocijenio je Dodik, dodavši da će on u svakom slučaju poštovati izborne rezultate.
Na pitanje da prokomentariše sve češće navode da se protiv njega vode istrage, Dodik je rekao da je jedina istina da Milorad Dodik nema nijednu presudu za bilo koje krivično djelo.

"Ako je iko istražen i ispitan onda je to Milorad Dodik i nigdje nije bilo elemenata za istragu. Vi imate gradonačelnika Trebinja čiji je najbliži saradnik naručio ubistvo mladića, i sad ja treba da odgovaram na pitanja takvog gradonačelnika umjesto da on odgovara na nečija pitanja", rekao je Dodik.