Na području Centra javne bezbjednosti /CJB/ Trebinje, koji je teritorijalno nadležan za bezbjednosti saobraćaja na 2.715 kilometara puteva različitih kategorija, u 2015. godini evidentirano je 88 saobraćajnih nezgode koje su imale posljedice po lica.

saobracajna policija rs radari

Među stradalima u saobraćajnim nezgodama, više od 60 odsto lice zadobilo je lake tjelesne povrede, a 77 odsto od ukupnog broja saobraćajnih nezgoda bilo je sa materijalnom štetom. Osam lica je izgubilo život.

Značajan pokazatelj bezbjednosti saobraćaja na području CJB Trebinje je i taj da za vrijeme ljetnih mjeseci 2015. godine nije bilo saobraćajnih nezgoda sa smrtno stradalim licima, uprkos rekordnom broju priliva turista.

Takođe, u samom Trebinju, na čijem području djeluje Policijska stanica za bezbjednost saobraćaja, u 2015. evidentirano je 60 odsto smanjenje broja saobraćajnih nezgoda sa smrtno stradalim licima u odnosu na 2014. godinu.

Zadovoljavajuće stanje bezbjednosti u saobraćaju rezultat je sprovođenja preventivnih i represivnih aktivnosti policijskih službenika, te saradnje sa građanima.

Iz CJB Trebinje apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise te na taj način doprinesu većoj bezbjednosti, kako sopstvenoj, tako i drugih učesnika u saobraćaju.