U Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" rukometaši "Leotara" pripremaju se za nastavak prvenstva u Prvoj ligi Republike Srpske.

rk leotar

Na početku priprema radi se najviše na kondiciji i na snazi, a nakon toga prioritet će biti lopta i tehničko taktički plan.

Prema riječima trenera Dragiše Koraćevića, igrački kadar je isti kao i u prvom dijelu prvenstva, dok u nastavku prvenstva očekuje bolju igru svojih izabranika.

"Potrudićemo se da budemo za jednu stepenicu bolje plasirani. Imamo dobar raspored jer nam sve ekipe iz vrha dolaze, a gostujemo timovima iz drugog dijela tabele i tu vidimo našu šansu da pobjedama u gostima ostvarimo bolji plasman", kaže Koraćević.

U  prvom dijelu prvenstva igralo je nekoliko kadeta, a u drugom dijelu će dobiti viću minutažu i Koraćević se nada se da će je iskoristiti na najbolji način i opravdati njegovo i povjerenje uprave.

"Mladi igrači trebaju što više da igraju i da stiču što više iskustva jer će u narednom periodu biti nosioci igre", napomenuo je Koraćević.

Do početka pšrvenstva Leotar će odigrati niz utakmica sa ekipama iz regije.

RK "Leotar" sa 6 pobjeda i 4 poraza, uz gol razliku 260:227 i 18 bodova, nalazi se na diobi trečeg mjesta zajedno sa ekipama Slavije i Mladosti.