Povodom jučerašnjeg saopštenje gradske Boračke organizacije Trebinje, u kome je istaknuto da je osnivanje Udruženja djece poginulih boraca nepotrebno i da razjedinjuje djecu poginulih boraca, danas je saopštenjem za medije reagovalo udruženje "Nasljeđe".

udruzenje-nasljedje-trebinje

Saopštenje prenosimo u cjelosti.

Udruženje djece poginulih boraca „Nasljeđe“ ovim putem se obraća predstavnicima svih nivoa vlasti, javnih institucija, ustanova i preduzeća, kao i svim građanima koji žele i mogu, da nam pruže podršku i pomoć u našem radu, tj. rješavanju mnogobrojnih problema ove kategorije.

Takođe, obraćamo se svima onima koji nam ne žele pomoći da nas zaobiđu, kao što su to do sada radili.

Udruženje djece poginulih boraca „Nasljeđe“ je posebno iznenađeno jučerašnjim saopštenjem trebinjskog BORS-a i gospodina Dakovića, jer jedino što smo od njih očekivali je podrška i saradnja, s obzirom na to da imamo zajednički cilj, ili smo mi vjerovali da imamo.

Ovim putem pozivamo svu našu braću i sestre, bez izuzetka, iz Trebinja kao i svih drugih opština i gradova da nam se pridruže, da se organizuju, jer samo zajedno i jedinstveni možemo uraditi mnogo po pitanju mnogobrojnih problema koje imamo.

Da li je potrebno osnivanje našeg udruženja? Odgovorićemo ovako: Na osnivačkoj skupštini prisustvovalo je 63 djece poginulih boraca. U proteklih nekoliko dana taj broj se udvostručio. Pozive naše braće i sestara iz ostalih gradova primamo svakodnevno, daju nam podršku i traže pomoć i saradnju da i oni naprave isto udruženje kao i mi. Dobijamo podršku od građana, ljudi čistog srca, a posebno nam je drago zbog podrške boraca VRS, koji su se zajedno borili sa našem očevima.
Cjelokupno članstvo
Udruženja djece poginulih boraca „Nasljeđe“