Orkestar Osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj" osnovan je u novembru 2013. godine. Prvi nastup imali su u Domu kulture na proslavi 30 godina od osnivanja škole, a čini ga šest učenika ove ustanove.

orkestar osnovne skole jova jovanovic zmaj trebinje

Prema riječima nastavnika Mihajla Brborića, školski orkestar je osnovan zbog njegove želje da osim što predaje muzičko, u slobodno vrijeme svira sa djecom koja posjeduju talenat, a idu u školu.

"Svirali su i pred japanskim ambasadorom, koji je bio oduševljen njihovim nastupom", kaže Brborić.

Vježbaju u garažnom prostoru jednom sedmično, a kada imaju nastup, pripreme su još češće. Sviraju narodne i zabavne pjesme, a na repertoaru se nalazi oko tridesetak pjesama.

Članovi orkestra su Mitar Karadeglić - klavijatura, Matija Tučić - violina i vokal, Nikolija Brborić - bas, Ognjen Marković - gitara i Nikolina Ambulija - tarabuk, i oni su, pored što su učenici škole u Bregovima, đaci i osnovne muzičke škole.

Ovi mladi muzičari su na nedavno održanoj Svetosavskoj akademiji pjesmom "Pukni zoro" oduševili mnogobrojnu publiku u Domu kulture, koja ih je pozdravila gromoglasnim aplauzom.

"Sviramo i družimo se. Uživamo u onome što radimo, a voljeli bismo da nastupamo i van školskih priredbi", kaže Ognjen, dodajući da je veoma lijepo da se vide i rezultati uloženog truda, posebno poslije nastupa na Akademiji u čast Svetog Save.