U Trebinju je danas održana komemorativna sjednica povodom smrti predsjednika "Pokreta za Trebinje" Nikole Sekulovića koji je preminuo 30. januara u Beogradu u 48. godini.

Nikola sekulovic komemoracija

O Sekulovićevom političkom angažmanu i životnom putu govorio je njegov prijatelj i stranački kolega Momčilo Bodiroga, koji je istakao da je Sekulović ostavio dubok trag, i kao prijatelj i kao političar.

Bodiroga je podsjetio da je Sekulović u politiku ušao veoma mlad, sa navršenih 20 godina, ističući da se tokom političkog djelovanja nije dao "saviti i ukalupiti" i da je od početka bio čovjek od integriteta.

Prema njegovim riječima, Sekulović je dubok trag ostavio i u Šahovskom klubu "Leotar" čiji je rad obnovio nakon rata.

"Ništa mu nije bilo teško jer je volio svoj grad i želio najbolje - njegov razvoj i svestran napredak", istakao je Bodiroga.

Opraštajući se od Sekulovića, njegov dugogogodišnji prijatelj i saradnik Radmilo Golijanin istakao je da je on u svakom trenutku imao hrabrosti da kaže šta misli, da je bio neumoljivi kritičar ljudi i vremena u kome je živio, ali i zagovornik objektivizma.

Golijan je podsjetio na mnogobroje projekte koje je Sekulović uspješno realizovao u saradnji sa nevladinim organizacijama.

Nikola sekulovic komemoracija

Nikola Sekulović rođen je 1968. godine u Trebinju gdje je završio osnovnu i srednju školu, dok je visoko obrazovanje stekao u Beogradu.

Po završetku srednje škole zaposlio se u "Hidroelektranama" na Trebišnjici, gdje je radio do 2004. godine kada je kao lider "Pokreta za Trebinje" izabran za predsjednika trebinjske Skupštine opštine u mandatu 2004 - 2008. godine.

Sekulović je bio predsjednik Srpskog pokreta obnove /SPO/ Trebinje, osnivač Demokratskog pokreta Srpske /DEPOS/, stranke "Pokret za Trebinje", kao i idejni tvorac i izvršni direktor Lige za zaštitu ljudskih prava i privatne svojine.

Nikola Sekulović biće sahranjen danas u 15.00 časova na gradskom groblju u Podgljivlju.