"Ruska istorija je fascinantna, a Putin veoma, veoma zanimljiv", izjavio je holivudski glumac Leonardo Dikaprio, koji je potvrdio da će učestvovati u snimanju filma o predsjedniku Rusije.

putin dikaprio film

Životna priča jednog od najmoćnijih ljudi na svijetu uskoro će se naći na velikom platnu. Snimanje filma, čiji radni naslov glasi jednostavno "Putin", počeće na proljeće, objavio je ruski televizijski kanal "Doždi", pozivajući se na izvore bliske produkcijskoj kući "Najtsbridž entertejnment".

Očekuje se da ovo ostvarenje stigne u bioskope širom svijeta početkom sljedeće godine, a snimaće se u Rusiji, SAD i nekoliko evropskih zemalja.

- Scenario je završen prošle godine. Za sada ne smijem da otkrivam kome su pripale uloge, ali publika može da očekuje velike holivudske zvijezde. Reditelj je, takođe, veoma poznat - kaže Valerija Saharina, glavna menadžerka "Najtsbridž entertejnmenta".

Za produkciju je zadužen Mark Dejmon, koji je radio na blokbasterima poput "Čudovišta" i "Dve čađave dvocevke".

Prema navodima ruske televizije, Putin je obaviješten o planovima za ekranizaciju njegove biografije i dao je svoj pristanak. On se 2010. godine sastao sa Leonardom Dikapriom u Sankt Peterburgu, na forumu o spasavanju sibirskih tigrova. Glumac, čija je baba po majci bila Ruskinja, nije krio očaranost njegovim likom i djelom.

- Putin i ja smo razgovarali samo o zaštiti ovih predivnih životinja, nikako o politici - rekao je Dikaprio o susretu sa ruskim predsjednikom.

Popularni Leo je prije nekoliko nedjelja u intervjuu za njemački list "Velt am zontag" izjavio da bi "rado glumio i Lenjina i Raspućina" i dodao da bi trebalo snimati više filmova o ruskoj istoriji.