Zavičajni klub "Osvit" iz Bileće i grupa građana organizovaće sutra humanitarni koncert za liječenje šestogodišnjeg dječaka Marka Ekmečića iz Prebilovaca, kome je neophodna operacija oka u Rusiji.

humanitarni koncert za marka iz prebilovaca

Na koncertu pod nazivom "Da naš mali Marko ugleda sunce jarko" učestvovaće najpoznatiji estradni umjetnici Hercegovine, bilećka kulturno-umjetnička društva i udruženja, potvrdio je Srni predsjednik "Osvita" Miodrag LJumo Hrnjez.

Koncert će biti održan u Domu kulture "Jevto Dedijer" u Bileći sa početkom u 19.00 časova, a cijena ulaznice je tri KM.

Troškovi operacije u Rusiji iznose 7.000 evra. Ukoliko bude prikupljen potreban novac Marko bi na operaciju lijevog oka trebalo da otputuje u martu ili aprilu.

Marko je prije tri godine obolio od artritisa, a kao posljedica toga oštećen mu je vid, pa mu je preporučena hitna operacija u Rusiji.

Operacija na desnom oku uspješno je izvedena i dječak sada vidi 25 odsto, međutim, liječenje u potpunosti zavisi od operacije lijevog oka koje je ugroženo.

Roditelji dječaka se bave poljoprivredom i sva ušteđena sredstva dobijena od prodaje poljoprivrednih proizvoda dali su za operaciju desnog oka malog Marka.

Marko nema pravo na povrat troškova operacije u Rusiji preko Fonda zdravstvenog osiguranja Federacije BiH, dok u ovom entitetu ne postoji ni dječiji dodatak.

Svi koji žele da pomognu ovom šestogodišnjem dječaku da povrati vid mogu da uplate dinarska sredstva na ime Nebojša Ekmečić, na račun 165-7006490168-25 kod Hipo Alpe Adrija banke Beograd, uz napomenu za liječenje Marka Ekmečića.

Za devizne uplate, isključivo u evrima, na ime Branko Ekmečić otvoren je račun: IBAN: RS35165000700649046216, SWIFT:HAABRSBG.