UŠTEDA 12 MILIONA KM – Nema više zimnice i ogrijeva radnicima elektro-sektora

Izvor: atvbl.com Foto: TrebinjeLive
TREBINJELIVE 01. 02. 2016. - 22:05h

Na zimnicu, regres, ogrijev i jubilarne nagrade oni su odavnu navikli. Po prvi put svi radnici energetskog sektora nisu dobili uplatu za struju, a ako se uprava bude pitala ove stavke u novom kolektivnom ugovoru neće ni biti.

elektroprivreda rs

Izračunali su u Elektroprivredi da bi uskraćivanjem zimnice i ogrijeva radnicima kompanija godišnje uštedjela i do 12 miliona KM.

Opširnije pogledajte u video prilogu iz Centralnih ATV vijesti.

TAGOVI:

Komentari

Ovo su vrlo interesantne vijesti. Treba poštovati radnička prava, kolektivne ugovore, ali postavlja se pitanje:,, Gdje je tu kranji potrošač?“
Pitanja na dolaze sama po sebi:,, Da li postoji mogučnost da i krajini potrošač može koristiti električnu energiju pod povoljnijim cijenama. Pa oni žive u ovom gradu i rijeka Trebišnjica je njihova rijeka. Gradnjom sistema hidroelektrana oni su izgubili svoju rijeku. Postavlja se pitanje da li se stvaranjem velikih akumulacionh jezera, vodenih površina, uticalo na promjenu klime, zdravlja i eko sistema?
Svjestan sam da je kratkoročna i dugoročna strategija Grada, turizam, pa iz toga proizlazi pitanje:,, Koliko bi turizam bio razvijeni sa najlepšom ponornicom bez ovih brana?
O tome se nikad nije izradila kompletna studija. Ja ne volim da postavljam pitanja po uzoru: Šta bi bilo kad bi bilo?, ali to su činjenice. Možda sam Grad ima koristi od svega toga, ali koliko vidim i pratim, i sam se Grad žali na tu visinu odvajanja!
Svaka čast radnicima oni ulažu svoj rad i imaju puno pravo da traže i da od rezultata rada imaju i ličnu korist. To im niko ne osporava, ali moje je pitanje je postavljeno i ide u tom pravcu da od toga svega i krajini potrošač ima koristi, a to je jeftinija cijena el. energije!“

S,poštovanjem

Odgovori

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.
Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
8.500+
dnevnih
posjeta
265.000+
mjesečnih
čitanja
620.000+
mjesečnih
pregleda stranica
18.500+
fejsbuk
sviđanja