U Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" odigran je drugi turnir "Mini basket 2016" na kome su učestvovale ekipe iz Sarajeva, Ljubuškog, Šibenika, Dubrovnika i Trebinja. Današnji pobjednik je ekipa "Koš" iz Sarajeva sa pet osvojenih bodova.

mini basket turnir trebinje 2016

Ovo je pilot program FIBE gdje se službene utakmice spuste na niža godišta tako da dječaci do 12 godina mogu da igraju organizovane turnire.

Igraju se četiri četvrtine po šest minuta, ali se računaju četvrtine, a ne koševi. Tako u slučaju da ekipe ako su dobile po dvije četvrtine igraju produžetak od tri minuta, a u slučaju da je ekipa dobila tri ili četiri četvrtine ona je pobjednik meča. Ekipe imaju minimum deset igrača, ali se oni mijenjaju tako da svaki dječak igra minimum dvije četvrtine. Primarno je da sva djeca igraju, a rezultati su u drugom planu.

Dječaci KK Svislajon Leotar imali su polovičan uspjeh dvije pobjede i dva poraza.

Na današnjem turniru ekipa "Koš" iz Sarajeva osvojila jet pet bodova jer je u međusobnom susretu pobijedila "Dubrovnik" koji je osvojio četiri boda. Košarkaši iz Ljubuškog osvojili su tri boda jer su pobijedili domaćine, a mladim košarkašima Leotara pripala su dva poena.
Ekipa Džoli iz Šibenika osvojila je jedan bod.

Ukupni pobjednik biće ona ekipa koja sakupi najveći broj bodova.

Petar Đurić, trener u omladinskom pogonu KK "Svislajon Leotar", nakon četiri odigrane utakmice nije krio zadovoljstvo, ističući da su druženje i igranje svrha ovakvog turnira.

"Zadovoljan sam jer je ovo sjajno za dječake koji imaju 12 godina i koji su mlađi jer mogu da igraju službene utakmice. To su njihovi prvi minuti u zvaničnoj konkurenciji. Ja sam imao 20 igrača na raspolaganju i svi su igrali i lijepo ih je bilo gledati u igri pod obručima", kazao je Đurić.

Sljedeći turnir sredinom februara održaće se u Šibeniku, a nakon toga slijedi Sarajevo i Ljubuški, a završni turnir u Mini basketu održaće se u Dubrovniku.

mini basket turnir trebinje 2016