Srpski premijer Aleksandar Vučić najavio je danas da će obići Šamac i Doboj u kojima se sredstvima Vlade Srbije obnavljaju dvije škole oštećene tokom poplava 2014. godine.

aleksandar vucic

Vučić je novinarima u Beogradu rekao da je Vlada Srbije poslije stravičnih poplava u RS i BiH donirala novac građana Srbije.

Na veb stranici Vlade Srbije najavljeno je da će Vučić će u subotu, 30. januara, otvoriti novu OŠ "Srbija" u Crkvini kod Šamca u BiH, čiju izgradnju je finansirala srpska vlada. Otvaranju škole prisustvovaće i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Vučić je rekao da će Srbija i Republika Srpska "slagali se ili ne po pojedinim političkim pitanjima, nastaviti blisko da rade", dodavši da "imamo princip da ne govorimo o razlikama".

Prema njegovim riječima, odnosi RS i Srbije su važniji od bilo kog odnosa među političarima, te dodao da se Srbija ne miješa u odluke koje RS donosi.

Govoreći o nedavnom sastanku sa kosovskim zvaničnicima u Briselu, Vučić je rekao da su se poslije tog sastanka u javnosti od strane sagovornika plasirane informacije "koje nemaju veze sa realnošću".

"Govorili su neke stvari koje se uopšte nisu dešavale na našim razgovorima", rekao je, uz ocjenu da je do tog došlo zbog političkih dešavanja među prištinskim političarima.

Vučić je naveo i da će zvanični Beograd nastaviti da insistira na dijalogu, stvaranju uslova za protok robe i rješavanju problema i Srba i Albanaca.

On je ponovio i da će ministar odbrane Bratislav Gašić, čiju smjenu trže novinarska udruženja zbog uvrede upućene novinarki, biti smijenjen do kraja januara i da će u roku 15 dana biti postavljen novi.