Sunčano poslijepodne izmamilo je veliki broj ljubitelja fudbala da dođu na Police i prisustvuju prvoj prijateljskoj utakmici na početku priprema između FK "Leotar" i OFK "Beograd", u kome su gosti pobijedili rezultatom 0:1, poluvrijeme 0:0.

Fk leotar ofk begrad

Bila je to prava prijateljska utakmica i vidjelo se da su obje ekipe na početku priprema.

Gostovanje romantičara sa Karaburme izazvalo je kod mnogih sjećanje na njihovo zadnje gostovanje u gradu podno Leotara prije 24 godine, kada je rezultat bio 1:1.

Prvih pola sata nije bilo izrazitih prilika ni na jednoj strani i većinom se sve dešavalo na sredini terena.

U 34. minutu na asistenciju Pejovića, Liščević je pogodio prečku Kolakovog gola. Golman domaćih osam minuta kasnije nalazi se u centru pažnje jer je odbranio šut Andrića sa bijele tačke nakon starta Ramića nad Avramovskim.

Rezultatom 0:0 otišlo se na odmor.

Drugo poluvrijeme bilo je slično prvom. Nije bilo izrazitih prilika za golove, ali su gosti u 68. minutu preko Belakovića, na asistenciju Simića došli u vođstvo.

Taj rezultat ostao je do kraja, a treneri Mičeta i Radojčić napravili su veliki broj izmjena. Na taj način dali su priliku svim igračima šansu.

Nakon utakmice trener domaćih Rajko Mičeta kaže da su njegovi igrači uglavnom sve ispoštovali što smo se dogovorili u svlačionici.

"Gosti su do šansi dolazili zahvaljujući našim greškama, a tako je i postignut jedini gol na utakmici. Imali smo sreću što je naš golman odbranio penal i u tom slučaju naš poraz bi bio veći i nekako bi izgledalo daleko lošije", kazao je Mičeta.

On je dodao da današnji rezultat protiv ovako renomiranog protivnika daje za pravo Leotaru da ima čemu da se nada u Prvoj ligi Republike Srpske.

"Pripreme teku po planu. Ova utakmica došla nam je u ranoj fazi priprema, ali ekipa OFK Beograda ne može se odbiti i veoma nam je drago što smo odmjerili snage. Vidjeli smo da smo na dobrom putu i ovaj kurs treba držati", zaključio je Mičeta.

U nedjelju FK Leotar gostuje u Igalu gdje će odmjeriti snage sa FK Sutjeska iz Nikšića.