U Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" večeras će se odigrati 17. kolo Lige 12 u košarci između Svislajon Leotara i KK Kakanj.

kk leotar kk sloboda liga 12

Domaćini u dosadašnjem dijelu prvenstva imaju deset pobjeda i šest poraza, dok se gosti nalaze na vrhu tabele sa KK Sparsi i imaju trinaest pobjeda i tri poraza.

U Trebinje dolazi ekipa koja je veliki dužnik domaćinima jer ga je u prošlom prvenstvu pobijedila dva puta, a u prvom dijelu prvenstva slavili su na domaćem terenu rezultatom 77:64.

Prema riječima trenera Leotara Dragoljuba Vidačića, ekipe se dobro poznaju i na njegovim momcima je da zaustave ofanzivni skok i pik end rol igru gostiju.

"Kroz priču na treninzima radili smo na psihološkoj pripremi, hrabrili smo naše igrače da ne posustaju tokom utakmice, da šutiraju i kroz video snimke pripremali ih za utakmicu", kaže Vidačić.

On je dodao da šansu za pobjedu vidi u zaustavljanju skok igre, ali i u dobrom trčanju u odbrani kako bi se zaustavila kontra gostiju.

U večerašnjoj utakmici neće igrati Rikalo, a Milanović i Ninković će biti na klupi.

Iz uprave Trebinjskog prvoligaša pozivaju sve ljubitelje košarke da dođu na utakmicu i da podrže košarkaše da ostvare još jedne važnu pobjedu koja će im puno značiti da uđu u Ligu 6.

Utakmica između Svislajon Leotara i Kaknja počinje u 19.00 časova.