Trebinjski bend "Treća smjena" ušao je u naredni krug takmičenja u projektu koji realizuje BHRT pod nazivom "Bend za 5". To je takmičarski šou u kojem se predstavljaju afirmisani i neafirmisani bendovi koji nastupaju u klubovima i ugostiteljskim objektima.

bend treca smjena

Treću smjenu, bend koji postoji oko dvije i po godine, sačinjavaju bubnjar Saša Ivić, gitaru svira Mihajlo Brborić, klavijaturista Rajko Vučić, harmonikaš Davor Perotić, a pjevaju Goran Skopljak, Nešo Vučković i Jelena Grubačić kao ženski vokal.

"Saznali smo za ovaj takmičarski šou i prijavili smo se. Prva promotivna svirka bila je u Havani prije mjesec i po dana. Tu je snimljen džingl koji se sastojao od tri pjesme i on je pušten na BHRT sa ostalim bendovima koji su se prijavili na takmičenje. Sistemom eliminacije, takmičenje se svelo na 24 benda koji su ušli u takmičarski dio šoua. Među tim bendovima bili smo i mi", kaže za naš portal Mihajlo Brborić.

Bend iz grada podno Leotara otišao je u Sarajevo da odsvira svirku, ovaj put takmičarskog karaktera uživo na televiziji.

"Sa nama su u konkurenciji bili još i vrhunski tamburaški bend iz Sarajeva i jedan rok sastav iz Bihaća. Pošto smo svi svirali dobro žiri je napravio presedan da niko ne ispadne. Oni su to obrazložili da smo bili ozbiljna konkurencija i da je u prethodnim emisijama bilo lošijih bendova koji su prošli dalje. Rekli su da će radije da se odreknu svog posla nego da u ovom momentu nekoga izbace i tu odluku prepustili su produkciji koja je saopštila da sva tri benda idu u naredni krug takmičenja", dodao je Brborić.

Sistem takmičenja je takav da svaki bend izvodi po dvije pjesme nakon čega žiri odluči koji bend će da napusti takmičenje, a nakon toga preostala dva benda ponovo izvode dvije pjesme poslije kojih žiri odlučuje koji je bend ide u naredni krug takmičenja.

"U prvom krugu izveli smo pjesmu 'Oluja' od Ane Bekute i 'Kafana je moja sudbina', u drugom krugu smo pratili Enesa Begovića sa njegovom pjesmom 'Lijepa je' i Almu Čardžić sa pjesmom 'Prsten i zlatni lanac', a na kraju smo pjevali 'Moj dilbere' i 'Jovane, Jovanke'. Na kraju su nas zamoilili da otpjevamo još jednu pjesmu što nam je puno značilo, a to je 'Mito bekrijo'. Izašli su članovi žirija na scenu i pjevali sa nama", istikao je Brborić.

Trebinjski bend je jedini iz Republike Srpske koji je prošao u naredni krug takmičenja.

"Razlog naše prijave je da se ogledamo sa ostalima, da realno pokažemo da mi znamo svirati. Ono što obični ljudi po kafanama govore da sviramo dobro i da stvaramo atmosferu je jedno, ali jedno je atmosfera, a drugo je svirka. Ovaj prolaz u dalje takmičenje je nagrada od stručnog žirija da znamo svirati. Mi smo zadovoljni", napominje Brborić.

Trebinjci se nadaju da će proći u finale šoua.

Članovi žirija su Irina Kapetanović, Alma Čardžić, Enes Begović i Amil Lojo.

Emisija "Bend za 5" u kojoj nastupa Treća smjena biće na programu BHRT u nedjelju, 31. januara sa početkom u 21.00 časova.