Tradicionalna Svetosavska akademija biće održana 26. januara u Kulturnom centru u Trebinju sa početkom u 20.00 sati uz bogat kulturno-umjetnički program, najavljeno je iz Gradske uprave grada Trebinja.

svetosavska akademija trebinje 2016

Na Akademiji će biti uručene i povelje grada Trebinja za 2015. godinu - profesoru doktoru Goranu Vučureviću i Gradskom kulturno-umjetničkom društvu "Alat Svislajon", koje ove godine proslavlja 60-ti rođendan.

U kulturno-umjetničkom programu nastupiće Hor „Tribunia“ Trebinje, Boško Puletić - prvak Narodnog pozorišta Beograd, pojci Katarina Gojković i Vladimir Nikolić iz Beograda, prof. Aleksandar Jakovljević iz Niša - violončelo, Bojana Peković iz Kraljeva - gusle, GKUD „Alat Svislajon“ Trebinje, recitatori, pjevački duet i školski orkestar iz trebinjskih osnovnih škola, gudački kvartet i solista na harmonici iz Srednje muzičke škole Trebinje.

Organizatori Svetosavske akademije su Grad Trebinje i Crkvena opština Trebinje.

Na Savindan, 27. januara, u 11.30 sati u Kulturnom centru biće prerezan slavski kolač povodom krsne slave osnovnih i srednjih škola, te će biti upriličen svečani školski čas u organizaciji đaka i nastavnika Osnovne škole Sveti Vasilije Ostroški.

U Sabornom hramu u 9.00 sati biće služena Sveta liturgija.