Danas u Bosni i Hercegovini prije podne pretežno vedro. U drugoj polovini dana umjereno povećanje oblačnosti sa zapada. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera.

Vrijeme Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između –14 i –7°C, na jugu zemlje od –5 do 0°C. Na planinama temperatura zraka i niža od –14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između –5 i 0°C, na jugu od 2 do 6°C..

U srijedu, 20.01.2016. u Bosni i Hercegovini prije podne pretežno vedro. U drugoj polovini dana postepeno naoblačenje sa sjevera koje će u noći na četvrtak usloviti slab snijeg u sjevernim područjima zemlje. Vjetar slab sjevernog sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između –12 i –6°C, na jugu zemlje od –3 do 1°C. Najviša dnevna temperatura zraka između –4 i 2°C, na jugu od 3 do 6°C.

U četvrtak, 21.01.2016. u Bosni pretežno oblačno, slab snijeg prije podne. U Hercegovini umjereno naoblačenje. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između –8 i –3°C, na jugu zemlje od –3 do 2°C. Najviša dnevna temperatura zraka između –5 i 0°C, na jugu od 3 do 6°C.