HERCEG-NOVI - Planinarka Ivana Tabaković iz Bileće, član Planinarskog društva "Vučji zub iz Trebinja, koju su spasioci nakon više časova borbe sa snijegom, vjetrom i ledom uspjeli da izvuku iz ponora planine Orjen, nalazi se van životne opasnosti.

bolnica meljine

Ovo je jutros potvrdio za hercegonski "Radio Jadran" doktor Milovan Sandić, načelnik Odjeljenja hirurgije u Opštoj privatnoj bolnici Meljine, u kojoj je Tabakovićeva smještena na neophodnu hospitalizaciju.

"Povrijeđena djevojka nije u kritičnom stanju, svjesna je i komunikativna", rekao je Sandić za pomenuti radio, dodajući da prve pretrage pokazuju da je Ivana vitalno stabilna.

Prema njegovim riječima, povrijeđena planinarka se nalazi u fazi dijagnostike, dok su ultra zvuk abdomena i grudnog koša pokazali da nema znake unutrašnjeg krvarenja.

"Žali se na hladnoću, ugruvanost, glavobolju, bolove u mišićama, zglobovima, što nije ni čudo, s obzirom na to u kakvim uslovima je provela dan i noć", napomenuo je Sandić za Radio Jadran.

Podjećamo, juče oko 15.00 sati iz Planinarskog društva "Vučji zub" zatražena je pomoć sa spasavanje planinarke, koja je sa stijena pala u provaliju Orjena.

U akciji spasavanja učestvovale su Služba zaštite Herceg-Novi, članovi planinarskih društava “Subra” i “Vučji zub”, kao i vatrogasci iz Trebinja i Herceg-Novog.