Sunčano, ali hladno vrijeme dočekalo je fudbalere Leotara na prozivci na stadionu "Police" pred početak proljećnog dijela šampionata Prve lige Republike Srpske.

fk leotar pripreme 2016

Vedri, nasmijani, sa puno volje, ambicija, radosti, njih 26 odazvalo se prvom sastanku da pokažu i dokažu navijačima, ljubiteljima najljepše sporedne stvari na svijetu da će na Policama i u nastavku sezone pokušati da igraju lijep i zanimljiv fudbal i da će dati sve od sebe da se ostvari želja -  opstanak u ovom rangu takmičenja.

Što se tiče igračkog kadra, Leotar je za sada napustio Zoranović, a došli su mladi, perspektivni Jeftimić, Ristić koji je već u dva navrata igrao za Trebinjce i Perović koji je produžio ugovor do kraja prvenstva.

Uprava Leotara je u razgovorima sa još nekoliko fudbalera, ali sve zavisi od finansijske situacije.

Trener Trebinjaca Rajko Mičeta istakao je da je glavni dio ekipe u odnosu na protekli dio prvenstva ostao isti i da je to za Leotar velika stvar jer nije došlo do osipanja igračkog kadra.

fk leotar pripreme 2016

"Naš primarni cilj je opstanak u Prvoj ligi Republike Srpske, manje je važno kako - da li kroz ligu šest ekipa koje će se boriti za prvaka ili pak kroz ligu šest ekipa koje će se boriti za opstanak", rekao je Mičeta, dodajući da će igrači u narednom periodu dobiti precizan plan rada.

On se zahvalio fudbalerima koji su svojim karakterom i ponašanjem iznijeli kraj polusezone, ali i uložili sve svoje mogućnosti, znanje i talenat u kolektivni uspjeh.

Prvih sedam dana fudbaleri Leotara radiće jednom dnevno, dok konsoliduju redove, dok će prva provjera biti 27. januara na Policama protiv OFK "Beograd".

Početak proljećnog dijela prvenstva počinje 5. marta.