Broj krivičnih djela na području Centra javne bezbjednosti /CJB/ Trebinje, na osnovu petogodišnjih pokazatelja, u stalnom je padu, rekao je danas zamjenik načelnika Centra Milivoje Vuković.

Policija

Ocjenjujući da je stanje bezbjednosti za 2015. godinu zadovoljavajuće, Vuković je istakao da je 2010. godine evidentirano 499, a 2015. 340 krivičnih djela.

"Trend pada je zabilježen i kada je riječ o opštem kriminalitetu, gdje je 2010. bilo 453 krivičnih djela, a 2015. godine 260, dok je, kada je riječ o imovinskim krivičnim djelima 2015. godine bilo 117, a pet godina ranije 235 krivičnih djela", rekao je Vuković.

Načelnik Sektora policije CJB Trebinje Siniša Laketa rekao je da su aktivnosti koje su policijski službenici preduzimali tokom prošle godine planski usmjeravani i da im je cilj bio jačanje društvene discipline i subjektivne i objektivne bezbjednosti svih građana na području Centra.

Načelnik kriminalističke policije Centra Bojan Dabović rekao je da je tokom 2015. godine dokumentovano 16 krivičnih djela ratnog zločina, za koje je Tužilaštvu BiH podneseno šest izvještaja i dvije dopune protiv 16 lica.

"Ova krivična djela su počinjena na štetu srpskog stanovništva na području opština Nevesinje, Mostar, Jablanica, Konjic, Stolac i Čapljina", rekao je Dabović.