POKRET ZA TREBINJE Aktuelna gradska vlast je posljednja vlast komunističkih oligarha

Autor: TrebinjeLive Foto: TrebinjeLive
TREBINJELIVE 17. 01. 2016. - 13:41h

Protekle tri godine gradske vlasti u Trebinju koju predvode PDP i SDS, pojeli su skakavci, a svi građani Trebinja se nadaju da je ovo posljednja vlast komunističkih oligarha, navodi se u saopštenju Pokreta za Trebinje, povodom najnovijih izjava gradonačelnika Trebinja Slavka Vučurevića da je skupštinska većina cjelovita i da u njoj učestvuju i predstavnici ovog političkog subjekta.

pokret za trebinje

„Namjerno kažemo ‘crveni’ jer se nadamo da je ovo posljednja vlast komunističkih oligarha u Trebinju i da ćemo od 2. oktobra 2016. godine imati sasvim drugu garnituru političara, a da će stari politički fosili otići na smetljište istorije“, poručuju iz Pokreta za Trebinje.

U saopštenju ove političke partije naglašava se i da se nadaju da će ovo biti posljednja vlast koja je svoju politiku gradila na konstantnom sukobu sa svima, po sistemu „držte lopova“ a sve sa ciljem da se „Vlasi ne bi dosjetili“ ko je u stvari Domanovićev vođa i ko građane Trebinja vodi stranputicom u propast!

„Pored toga, ova vlast je rasprodala dosta tuđe imovine mukom sticane od naših predaka, a u koju su se tako olako zaklinjali po onoj narodnoj: ko o čemu, vojnik o skraćenju, a Vučurević o poštenju! Zato Trebinje, na izbore 2. oktobra mora izaći sa jednim jedinim sloganom: LjUBAV, VJERA, NADA!“, kažu u Pokretu.

Iz Pokreta za Trebinje podsjećaju da gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević već po treći put iznosi neistine na račun ovog političkog subjekta, izbjegavajući da se suoči sa činjenicom da ga Pokret za Trebinje više ne podržava u njegovoj politici i radu.

„Glavni odbor Pokreta za Trebinje, jedini organ stranke koji donosi odluke o podrškama, to jest koalicijama, je na svojoj sjednici 29. decembra prošle godine, stavio tačku na saradnju sa Slavkom Vučurevićem. Odluka znači da se raskida Sporazum sa njim i to iz jednog jedinog razloga – Vučurević nije poštovao potpisani Sporazum iz 2012. godine kojim se obavezao na mnogo toga, a ispunio je samo oko 20 odsto obaveza prema Pokretu za Trebinje, a Pokret prema njemu 100 odsto“, ističe se u saopštenju Pokreta za Trebinje.

Odbornici ove političke partije obavezuju se donesenom odlukom Glavnog odbora da će u budućem radu glasati prema preporukama organa, i to od sjednice do sjednice Skupštine grada, ostavljajući mogućnost saradnje sa svim strankama koje imaju dobre prijedloge čime se unapređuje rad u parlamentu, a samim tim daje i doprinos boljem Trebinju, kažu u Pokretu.

„Stoga, ne vidimo razloge obmanjivanja javnosti od strane Slavka Vučurevića, drugačije, nego kao pokušaj destabilizacije i zbunjivanja članstva i simpatizera Pokreta za Trebinje, te pokušaj kompromitacije odbornika koji su ostali lojalni svojoj stranci, čiji su i visoki funkcioneri“, navodi se u saopštenju.

U saopštenju koje je upućeno sredstvima javnog informisanja, dodaje se da Slavko Vučurević nije izvukako nikakvu pouku sa lokalnih izbora 2012. godine, kada je kandidat SNSD poražen, a Pokret za Trebinja ga kroz „iglene uši“ provukao i doveo na mjesto prvog čovjeka grada.

„Nažalost, Vučurević nas je, slično svom prethodniku, u samoj kampanji, te u prvim danima nove vlasti pokušao izbaciti iz šina koalicije koju je on lično sastavio od otpadaka poražene SNSD-koalicije i DP koji je u međuvremenu nestao sa političke scene. U kampanji je slao emisare da po gradu puštaju glasine da mi nećemo preći cenzus. A kada je vidio da smo osvojili dva mandata, vršio je razne ucjene i izmišljao priče o našim kandidatima, a sve u cilju da smanji naše učešće u vlasti, u čemu je čak i prevazišao svog prethodnika“, naglašava se u saopštenju Pokreta za Trebinje i dodaje se da je iz tog razloga jasno da su posljednje tri godine, a i mnoge prethodne, pojeli „crveni skakavci“.

TAGOVI:

Komentari

Kako ovo govedo bradato, da oprosti govedo ima obraza ista da kaze…isti je bio par godina na vlasti, a rezultat je nistavan,,,dakle, govedo u stalu !!!!

Odgovori

Ja neznam šta lupaju ovi iz Pokreta za Trebinje, pa oni su poznate k…e koje se prodaju za debele pare od 2003 godine pa na ovamo, šta oni imaju da pričaju… Raskunuli su saradnju samo zato da mogu procijeniti ko će iduće izbore dobiti kako bi se opet postavili kao nezaobilazni faktor buduće skupštinske većine… Sramota od njih neka nabroje šta su uradili za ovih 10 godina u kojima su učestvovali u odlučivanju, ali bojim se da imaju išta staviti na papir kao njihovu zaslugu… Treba promjeniti izborni zakon i cenzus staviti od 7-10% kako ovi prevrtljivci nebi mogli nikako dolaziti u situaciju da odlučuju u bilo kome segmentu društva…

Odgovori

Tako je, potpisujem Opel Astra

Odgovori
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
9.000+
dnevnih
posjeta
270.000+
mjesečnih
čitanja
665.000+
mjesečnih
pregleda stranica
19.100+
fejsbuk
sviđanja