Grad Trebinje prodao je oko 7.500 kvadratnih metara u nekadašnjoj kasarni Vojvoda Luka Vukalović, preko puta tržnog centra "Bingo", a u gradski budžet trebalo bi da bude inkasirana veća svota novca, čak i do nekoliko miliona KM, nezvanično saznaje portal TrebinjeLive.info.

gradska administracija trebinje

Prema nezvaničnim informacijama, najbolju ponudu na jutros održanoj licitaciji dala je jedna firma iz Pala sa cijenom od 320 KM po kvadratnom metru, a na toj lokaciji, prema regulacionom planu, čije su izmjene u toku, planirana je izgradnja stambenih jedinica.

Ovaj prihod planiran je budžetom grada Trebinja za 2016. godinu, gdje su prihodi od prodaje zemljišta u tekućoj godini planirani u iznosu od oko tri miliona maraka. Nakon današnje licitacije, u gradski budžet će se sliti dodatni novac za nove investicije, koje se uveliko najavljuju.

Ovo će, kako su ranije najavili gradski čelnici, biti najveća investiciona godina, u kojoj će, prema planu kapitalnih investicija za 2016., biti uložemo oko šest miliona maraka.

U narednom periodu, iz Odjeljenja za prostorno uređenje Gradske uprave očekuju se i dodatne informacije o prodatom zemljištu.