Mladi Crvenog krsta Trebinje, povodom Pravoslavne nove godine, podijeliće 80 paketića djeci iz socijalno ugroženih porodica, kazao je Aleksandar Koprivica, sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta.

"Spiskove o najugroženijoj djeci dobili smo iz Centra za socijalni rad, a ovo je tradicionalna aktivnost podmlatka Crvenog krsta koji, zahvaljujući mališanima osnovnih škola i donatorima, uspijeva da skupi slatkiše i igračke za socijalno ugroženu djecu", naveo je Koprivica.

Prema njegovim riječima, ovo je prva volonterska akcija Mladih Crvenog krsta u 2016. godini i sedma godina zaredom u kojoj su sakupljali paketiće našim malim sugrađanima.

"Veliku zahvalnost upućujem učenicima osnovnih škola, ali i ostalim donatorima, koji su i ove godine učestvovali u našoj akciji donirajući slatkiše, igračke", kazao je Koprivica, dodajući da su spiskove o najugroženijoj djeci dobili iz Centra za socijalni rad.

Marko Savović, predsjednik Mladih Crvenog krsta Trebinje, istakao je da je ovo jedna od najhumanijih akcija koju provode, ali i akcija koja svake godine izmami osmijehe najmlađih Trebinjaca.