Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da za Republiku Srpsku nema specijalnijih veza od onih koje ima sa Beogradom i da je svaki sastanak zvaničnika usmjeren upravo ka tome da te veze budu još jače u svim oblastima.

dodik nikolic

Nakon sastanka sa predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, Dodik je rekao novinarima u Beogradu da su dobri odnosi koji postoje između Srpske i Srbije motiv da se uvijek prilikom svakog susreta pomene potreba za povećanom saradnjom u oblasti ekonomije, kulture, kao i za realizacijom već započetih projekata.

"Republika Srpska u kontinuitetu ima dobru saradnju sa Srbijom unazad mnogo godina, a u ovom trenutku od velikog značaja je da dogovorene planove brzo realizujemo što je za nas veoma važno. Ono što je upečatljivo da me sve manje pitaju šta su to specijalne veze. To je ono što radimo sa Srbijom i nema specijalnijih veza za Republiku Srpsku od onih sa Srbijom", naglasio je predsjednik Dodik.

On je istakao da tokom susreta sa predsjednikom Nikolićem nije bilo riječi o održavanju referenduma u Srpskoj i ponovio stav da građani Republike Srpske imaju pravo na taj oblik izjašnjavanja kao i mnogi drugi narodi i nacije.

"Naš je izbor tema referenduma. Referendum ćemo imati onda kada procijenimo da on bude svrsishodan, koristan i održiv", poručio je Dodik.

On je potvrdio da je susret sa srpskim predsjednikom iskoristio da njegovoj porodici i svim građanima Srbije čestita praznike i poželi sve najbolje.

Dodik je naveo da je današnji susret sa akademikom Matijom Bećkovićem u Beogradu iskoristio da mu se zahvali na učešću na svečanoj akademiji povodom Dana Republike Srpske, što je za Srpsku od izuzetnog značaja, dok je sa proslavljenim srpskim režiserom Emirom Kusturicom govorio o daljoj realizaciji projekta "Andrićgrad".

"Zajedno sa Kusturicom u kontinuitetu radimo na projektu 'Andrićgrad'. Čekaju nas brojne promocije i moramo to da završavamo. Andrićgrad je od kapitalnog značaja i to je važan nacionalni i istorijski projekat", zaključio je predsjednik Dodik.