U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će biti oblačno uz dnevnu temperaturu između osam i 14, na jugu i ponegdje na sjeveru do 17 stepeni Celzijusovih, saopštili su meteorolozi.

Oblacno vrijeme

Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske, sutra se očekuje još toplije i vjetrovito vrijeme, uz vrlo jak južni i jugozapadni vjetar.

Biće umjereno i pretežno oblačno, mjestimično sa kišom u Hercegovini i na jugozapadu, a u ostalim krajevima uglavnom suvo, uz povremene sunčane intervale i promjenljivu oblačnost. Prema večeri i tokom noći na utorak, uz jače naoblačenje, kiša će jačati i zahvatiti i ostale krajeve.

Jutarnja temperatura vazduha biće između tri i osam, na jugu od sedam do 11 stepeni Celzijusovih, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U BiH danas je bilo pretežno oblačno sa mjestimičnom kišom. Temperatura vazduha u 13.00 časova: Bjelašnica jedan, Rudo i Goražde pet, Novi Grad i Čemerno šest, Višegrad, Han Pijesak i Kupres sedam, Ribnik, Srbac, Banjaluka, Ivan-sedlo, Sanski Most i Zvornik osam, Gacko Mrakovica Foča, Kalinovik, Bijeljina, Doboj, Sokolac i Tuzla devet, Nevesinje 10, Livno, Sarajevo i Srebrenica 11 stepeni Celzijusovih.

U Bileći, Bugojnu i Zenici je danas u 13.00 časova temperatura vazduha bila je 12 stepeni Celzijusovih, Mrkonjić Gradu i Trebinju 13, Gradačcu i Mostaru 14, te Bihaću, Neumu i Čapljini 16 stepeni Celzijusovih.