Republika Srpska ne može da nestane i ne može joj se parčetom papira uskratiti pravo da slavi svoj Dan, jer ona nije nastala ničijom dobrom voljom, već borbom srpskog naroda, poručio je sa današnjeg prijema povodom Dan i krsne slave Srpske gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević.

prijem slavko vucurevic dan rs

On je na prijemu u zgradi Gradske uprave istakao da su Trebinjci iskazali nepodijeljeno mišljenje da Republika Srpska jeste, da će biti i da će uvijek postojati dok je srpskog naroda u BiH.

"Za Republiku Srpsku ginuli su najbolji sinovi po hercegovačkim vrletima, Romaniji, Majevici, Posavini, Kozari i Visokoj Krajini. Ona je nastala kao plod vjekovne borbe ovog naroda i ona kao takva mora i uvijek će postojati", kazao je gradonačelnik Trebinja, pozdravljajući okupljene zvanice društvenog, političkog, kulturnog života Trebinja.

Vučurević je kazao da se odluka Ustavnog suda BiH i antisrpskih snaga o proglašenju za neustavnim Dana Republike Srpske, pokazala kao antiproduktivna, ujedinjujući sve političke partije i institucije u Srpskoj.

"Republika Srpska ne može da nestane ničijim namjerama. Ona može nestati samo voljom naroda koji ju je stvorio, a taj narod se ne misli pomjerati sa svojih vjekovnih ognjišta i on će uvijek ovdje postojati", napomenuo je Vučurević.

On je dodao da Republika Srpska jeste ugrožena, ali da je za tu ugroženost kriv i nemar političara i ekonomski kolaps u koji je Srpska dovedena.

"Republike Srpska je dovedena do ruba ekonomnskog slova. A zato su krivi oni koji vode Republiku vode, posebno u posljednjih osam godina", rekao je Vučurević, te podsjetio na faktore koji jednu državu čine stabilnom, a nisu na najbolji način sprovedeni u Republici Srpskoj.

Gradonačelnik Trebinje je napomenuo da poginuli borci, njihove porodice i narod koji je pretrpio patnju za stvaranje Republike Srpske, ne smiju postati plijen kriminalaca, koji se bogate na račun stradanja sopstvenog naroda.

Prijemu su, između ostalih, prisustvovali, predsjednik gradske Skupštine Slobodan Prtilo, zamjenik gradonačelnika Neđo Ćebedžija, predstavnici političkih partija.

prijem slavko vucurevic dan rs