Svjetlost badnjaka i ove godine okupila je građane Trebinja na Trgu slobode u centru grada, gdje su badnjaci nalagani u čast rođenja bogomladenca Hrista.

nalaganje badnjaka trebinje 2016

Tri badnjaka, prethodno osveštana od časnih otaca crkvene opštine Trebinje, naložena su u vatri na Trgu, koja je obasjala srca svih prisutnih i najavila najradosniji hrišćanski praznik Božić.

Čestitajući narodu Badnje veče otac Mladen Žulović posebno je naglasio praznovanje Svetog Stefana i Dana Republike Srpske, poručujući da Srpsku niko ne može da ospori.

"I arhiđakona Stefana su htjeli da ubiju, kao i njegov spomen, ali on do dana današnjeg živi. Neka živi i naša Republika", poručio je otac Žulović.

On je dodao da je rođenje Isusa Hrista u svojoj suštini smirenje Boga pred ljudima iz njegove želje i volje da ljude učini visokim i uzvišenim kao što je on sam.

"Neka Gospod svima nama da da se naučimo smirenju, da jedni pred drugima uvijek smiravamo, da ne budemo oni gordi koji se uznose i preuznose", kazao je otac Žulović.

nalaganje badnjaka trebinje 2016

Zamjenik gradonačelnika Trebinja Neđo Ćebedžija rekao je da vjeruje da svjetlost badnjaka dopire do svih građana, obasjavajući lise i grijući dušu.

"Sabrala nas je svjetlost iz vitlejemske pećine, gdje se ljubav nad svim ljubavima rodi, opominjući nas da budemo dostojni žrtve sina, da budemo iznad svega ljudi", kazao je Ćebedžija, čestitajući građanima Božić uz tradicionalni pozdrav - Mir Božiji, Hristos se rodi.

U umjetničkom dijelu programa nastupila je Etno grupa "Nagorkinje".

Nalaganju badnjaka prethodilo je praznično večernje u Sabornom hramu Svetog Preobraženja Gospodnjeg u Trebinju.

nalaganje badnjaka trebinje 2016 nalaganje badnjaka trebinje 2016 nalaganje badnjaka trebinje 2016