Djeda mraz jutros je prvi darovao krv u 2016. godini u transfuziološkoj službi Bolnice Trebinje, te time tradicionalno poželio da i ova godina bude berićetna u prikupljenim jedinicama najdragocjenije tečnosti.

deda mraz darovao krv trebinje 2016

Nije mogao da dođe sa irvasima jer nema snijega, ali je stigao u Bolnicu uz povike HO-HO-HO. Poželio je vrijednom osoblju Službe na čelu sa doktorom Draganom Šarencem srećne praznike i da u ovoj godini obore novi rekord.

"Svaki put poslije Nove godine dođem da dam krv, kako bih dao primjer drugima da se odluče na ovaj humani gest", kazao je Djeda mraz, dodajući da se nada da će svi koji su u mogućnosti darovati krv u 2016. godini i od Djeda mraza dobiti poklone.

Načelnik trebinjske transfuziološke službe dr Dragan Šarenac, kaže da je Djeda mraz i u 2015. godini bio prvi davalac, pa je ta godina najuspješnija do sada.

deda mraz darovao krv trebinje 2016

"Navikli smo od Djeda mraza na neke druge poklone, ali zaposleni u ovoj Službi već godinama čekaju njegov poklon, to jest njegovo darivanje krvi", rekao je Šarenac.

Šarenac je podsjetio da je u 2015. godini prikupljeno 2.112 jedinica krvi, uz 49 organizovanih akcija darivanja.

"I prošle, kao i prethodnih godina, imali smo sto odstotnu zastupljenost dobrovoljnog davalaštva krvi", napomenuo je Šarenac.

deda mraz darovao krv trebinje 2016