U Trebinju će biti organizovana proslava Dana Republike Srpske, koja će uglavnom proteći kroz institucije Srpske, poručuju predstavnici političkih partija koje imaju gradske odbore u našem gradu.

Dan republike srpske

Proslavu dana Republike Srpske organizovaće i Boračka organizacija Republike Srpske, iz koje najavljuju da će ove godine dodatni akcenat staviti na datum kada je stvorena najmlađa srpska država.

"Organizovaćemo kolonu od oko stotinak automobila, koja će proći kroz sva trebinjska naselja. U večernjim časovima predviđen je vatromet u čast 24 rođendana Republike Srpske", rekao je za TrebinjeLive.info Pero Mišeljić, predsjednik Boračke organizacije grada Trebinja.

Što se tiče političkih partija, u lokalnom SNSD-u kažu da će povodom dana Republike Srpske 8. januara organizovati podjelu zastava Republike Srpske na ulicama Trebinja, ali i uputiti razglednice Srpske na adresu Ustavnog suda BiH.

"Ovo je poseban dan za sve građane Republike Srpske. Moramo ga dostojanstveno obilježiti i poručiti svima da je Republika Srpska svetinja na koju se ne smije upirati prstom", kažu u trebinjskom SNSD-u, dodajući da će 9. januar proslaviti i kroz institucije Srpske.

U Gradskom odboru PDP-u saglasni su da Dan Republike Srpske treba obilježiti kroz institucije sistema, naglašavajući da se mora sačuvati jedinstven nastup i dogovor političkih lidera iz Srpske.

"Predsjedništvo PDP-a održalo je sastanak i odlučilo da ne bi bilo pametno stranački obilježavati Dan Republike Srpske", kažu u PDP-u, dodajući da je najprimjerenija proslava Dana RS u okviru institucija Srpske.

DNS u Trebinju nije u mogućnosti da organizuje prijem povodom Dana Republike Srpske, kažu u ovoj partiji, pozivajući sve sugrađane da na svojim balkonima postave zastavu svoje zemlje.

U SDS-u kažu da neće organizovati stranačke aktivnosti povodom dana RS, naglašavajući da će prisustvovati prijemu kod predstavnika lokalne samouprave povodom ovog praznika.

Gradski odbor Socijalističke partije odlučan je u odbrani neprikosnovene vrijednosti zvane Republika Srpska, ističu u ovoj stranci i naglašavaju da će najznačajniji praznik za Srpsku proslaviti kroz institucije RS.

Sa socijalistima su saglasni i u lokalnom odboru NDP-a.

Povodom Dana Republike Srpske, predstavnici lokalne vlasti našeg grada organizovaće prijem u prostorijama Gradske uprave.