Fudbalski klub "Crvena zvezda" ima namjeru da njene omladinske škole dođu na pripreme u Trebinje, ali zato je neophodno obezbijediti prateću infrastrukturu, prvenstveno terene sa dobrom prirodnom i vještačkom travom.

zvezdan terzic trebinje

Poručio je to danas iz Trebinja Zvezdan Terzić, generalni direktor kluba sa Marakane, nakon sastanka sa rukovodstvom FK "Leotar" na stadionu "Police".

"Trebinje može da bude baza omladinske škole Crvene zvezde za zimske pripreme. Mi imamo 11 selekcija koje mogu  da dolaze u ovaj grad jer on ima odličnu mikro klimu", kazao je Terzić, dodajući da bi njihov dolazak u grad podno Leotara bio uzrokovan i prirodnom vezom - Trebinja kao srpskog grada i Zvezde koja je identifikacija srpstva i pravoslavlja.

Da bi se to postiglo, naglasio je Terzić, neophodno je da se u Trebinju obezbijedi adekvatna infrastruktura, prvenstveno tereni sa vještačkom travom.

"Ako se ne uloži u infrastrukturu teško da Zvezda može da dođe u Trebinje", kazao je Terzić.

On je dodao da je Zvezdi potrebna baza za okupljanja mladih igrača u Republici Srpskoj, jer je propis FIFE jasan - igrači do 18 godine ne mogu da napuštaju svoju matičnu zemlju. Na taj način bi i klubovi prilikom prodaje igrača imali određenu zaradu, što bi bio i jedan od načina njihovog finansiranja.

zvezdan terzic trebinje

"Naša ideja je da ta baza bude Trebinje. Vidjećemo da li ćemo moći to da realizujemo", istakao je Terzić, napominjući da je mišljenja da Zvezda ne treba da šalje svoje igrače u Leotar, već da Leotar treba da bude prepoznatljiv kao klub koji će da formira fabriku igrača za Crvenu zvezdu.

On je poručio da Leotar mora da uđe u Premije ligu BiH,  jer je Prva liga RS na veoma niskom nivou, da bi zadovoljila potrebe Crvene zvezde.

"Dok ste u Prvoj Ligi RS saradnja može da bude samo na nivou omladinske škole, a poslije ćemo da vidimo", kazao je Terzić.

On je rekao da je upoznat sa teškom finansijskom situacijom u timu sa Polica, ističući da će Zvezda rado pomoći ako stane na noge, ali u vidu jednokratne novčane pomoći.

"To neće biti od neke velike pomoći Leotaru. On mora da se organizuje i napravi održiv sistem, koji se ne razlikuje od sistema u Srbiji i u regionu. Treba da se napravi trougao između kluba, lokalne samouprave i privatnog preduzetništva", poručio je Terzić, dodajući da je trenutno stanje takvo da klubovi koji nemaju podršku lokalne samouprave nemaju šta da traže.

ZVEZDA U TREBINJU U MARTU ILI MAJU?

zvezdan terzic trebinje

Iako je bilo najavljeno da će Zvezda u Trebinju gostovati 3. juna 2015. godine, Terzić se izvinio svim ljubiteljima fudbala zbog nedolaska srpskog šampiona, ističući da njen dolazak Trebinjci mogu da očekuju u martu ili u maju ove godine, u toku igranja reprezentacije, odnosno nakon završetka prvenstva u Srbiji.

"Naša obaveza i zadovoljstvo jesu da dođemo u Trebinje. Dužni smo da nađemo termin za utakmicu koji će odgovarati i Zvezdi i Leotaru i da naša ekipa gostuje ovdje u svom najjačem sastavu", istakao je Terzić.

Terzić kaže da Zvezdi treba Leotar i da Leotaru treba Zvezda s obzirom na to da je Leotar najveći klub iz Hercegovine i da tu živi zdrav narod sa sportskim predispozicijama, koji uz ozbiljan stručni rad može da bude rasadnik budućih asova Crvene zvezde.

"Ne smije Zvezda da dozvoli da propušta igrače kao što je Mijat Gaćinović i da oni ne završavaju u Crvenoj zvezdi", kategoričan je bio generalni direktor kluba sa Marakane.

On se rado podsjetio na 1983. godinu, kada je prvi put igrao na Policama u dresu OFK "Beograd".