"Super Bruno - zaštitnik prirode" je predstava za najmlađe koja se trudi i zalaže za očuvanje prirode, okoline, životinjskog i biljnog svijeta.

super brno predstava

Govori o tome da se ne trebaju bacati petarde i ostale eksplozivne naprave u vrijeme praznika. Inicijator predstave i idejni tvorac je Darko Kurtović koji je zajedno sa Igorom Svrdliom napravio tu cjelinu.

Igor kaže da Darko igra Super Bruna, dok je on njegova kontra, antiheroj Iga Biga, prva bezobrazna liga, koja na kraju predstave postaje dobrica i zaklinje se drugarima, djeci i Super Brunu da neće bacati smeće i da će biti dobar.

"Bitna je ideja o zaštiti prirode, šuma, planina, rijeka, prirodnih bogatstava sa kojima naš kraj neoskudjeva. I to treba čuvati kao malo vode na dlanu", kaže Svrdlin, dodajući da su petarde opasne zbog mogućnosti samopovrijeđivanja, uništenje urbane i ruralne zone, šumskih predjela.

Ova predstava je iskorišćena da se pojavom Djeda mraza u njoj ukaže na problem ekologije zagađivanja, tako da u jednom momentu Super Bruno kaže da Mraz neće doći jer se njegovi irvasi plaše petardi.

"Djeca u suštini nisu problem. Problem su stariji, koji često bacaju petarde, smeće. Djeca su kopija nas starijih. Koliko mi pazimo i čuvamo prirodu toliko će se priroda i nama odužiti", dodaje Igor, napominjući da predstava iz interkativne prerasta u hiper interaktivnu predstavu.

Predstava je do sada odigrana u dvije osnovne škole u Trebinje - Sveti Vasilije Ostroški i Jova Jovanović Zmaj.

super brno predstava