Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je svim građanima Srpske Novu godinu sa željom da protekne u znaku jačanja privrženosti ideji Srpske i zajedništva svih njenih građana.

milorad dodik predsjednik republike srpske

"Svim građanima Republike Srpske želim srećnu i uspješnu Novu godinu, božićne praznike i Dan Republike. Svima koji slave druge praznike, takođe želim sve najbolje", poručio je Dodik.

On je za Radio-televiziju Republike Srpske rekao da je Republika Srpska prolazila kroz brojna ekonomska i politička iskušenja, ali da je uprkos svemu opstala i postala još jača.

"Protekla godina donijela je određeni rast naše ekonomije, a pokazali smo se sposobnim da realizujemo velike investicije, kao što je Termoelektrana `Stanari`, da gradimo auto-puteve, da rekonstruišemo Klinički centar Banjaluka, da završimo bolnice u Bijeljini i Nevesinju, prevoj Čemerno i još mnogo toga", rekao je Dodik.

On je naglasio da će Republika Srpska nastaviti razvoj jer ima potencijal koji je proistekao iz ljubavi i posvećenosti njenih građana.

Dodik je rekao da Republiku Srpsku niko ne može osporiti, kao što je pokušao Ustavni sud BiH jer je plod težnje srpskog naroda za slobodom.

"Republiku Srpsku nismo dobili na sudu, dobili smo je kao istinsku težnju ovog naroda da se bori za slobodu, slobodu koju bezgranično dijelimo sa drugima. Tu slobodu želimo da očuvamo i atak Ustavnog suda BiH predstavlja atak na našu slobodu i zato Srpska ima značaj jer je sinonim za slobodu", zaključio je Dodik.