Knjižni fond biblioteke Osnovne škole Sveti Vasilije Ostroški u Gorici obagaćen je sa preko 300 novih naslova zahvaljujući Hidroelektranama na Trebišnjici /HET/, koje su iz dobiti ovoj ustanovi dodijelile 2.000 KM.

knjige osnovna skola gorica

Prema riječima direktora ove ustanove Dragana Mrdića, HET je ovom donacijom još jednom pokazao da je društveno odgovorno preduzeće.

"Nabavkom ovih knjiga učenici će imati na raspolaganju sve neophodne lektire koje su predviđene nastavnim planom i programom", kazao je Mrdić, dodajući da je nabavka ovih knjiga došla u pravo vrijeme, jer je od ove školske godine izmijenjen nastavni plan.

On je istakao da i stare knjige, koje se više ne koriste u nastavi, imaju svoje mjesto u biblioteci, naglašavajući da je djeca veoma malo čitaju van nastavnih obaveza i sve više vremena provode pred aekranima savremenih uređaja.

Ana Jokanović, učenica osmog razreda ove škole, nove knjige znače dosta, posebno jer više neće morati da čeka da neko od njenih drugara vrati knjigu u biblioteku, kako bi je i ona pročitala.

"Prije se često dešavalo da učenici nisu uzimali zadane lektire jer nije bilo dovoljno knjiga. Zahvalna sam školi što je obezbijedila dovoljan broj knjiga, jer sada možemo da čitamo i da obogaćujemo svoje znanje", kazala je Ana.

HET već godinama iz dobiti pomaže ustanove, udruženja, sportrske kolektive u Trebinju i Hercegovini.