Za prvih jedanaest mjeseci odlazeće 2015. godine, Turistička organizacija grada Trebinja zabilježila je 45.000 noćenja, što je za oko 25 odsto više u odnosu na isti period prethodne godine.

trebinje

Najveći broj inostranih turista koji su noćili u našem gradu u aktuelnoj godini dolazi iz Turske, Srbije, Južne Koreje, Grčke, Crne Gore, Švedske, Italije, Rusije...

"Turisti u Trebinje dolaze individualno najčešće na preporuku onih koji su Trebinje već posjetili, ali i organizovano kroz turističke ture koje sprovodi veliki broj agencija", kažu zaposleni u Turističkoj organizaciji grada Trebinja.

Oni napominju da su kod grupnih obilazaka dominantne grupe turista iz Rusije, Srbije, Turske, Francuske, SAD, dodajući da je prostorije Turističkog informativnog centra za prvih 11 mjeseci 2015. godine posjetilo 9.928 turista iz 70 država.

"To su pokazatelji izuzetno raznovrsne, kompleksne i bogate turističke ponude kojom Trebinje raspolaže", kažu u ovoj ustanovi.

Turisti uglavnom posjećuju kulturno-istorijsko nasljeđe poput manastira, crkava, spomenika, a neizostavan je i obilazak Starog grada, Perovića mosta, vinskih podruma, kao i bavljenje avanturističkim i sportsko-rekreativnim aktivnostima.

Veoma je bitno, naglašavaju zaposleni u Turističkoj organizaciji, da Trebinje nije prepoznato samo kao tranzitna destinacija u ljetnjim mjesecima, već i kao boravišna destinacija za sva godišnja doba.

Turistička organizacija grada ove godine proslavila je deset godina od osnivanja i 31. godinu kontinuiranog bavljenja turizmom u Trebinju.

Tim povodom organizovan je svečani prijem za brojne prijatelje, poslovne partnere, saradnike i medije.

turisticka organizacija trebinje jubilej