NARODNA SKUPŠTINA Usvojeni zakoni o radu i policiji

Izvor: SRNA Foto: Ilustracija
TREBINJELIVE 29. 12. 2015. - 7:40h

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je po hitnom postupku Zakon o radu i Zakon o policiji i unutrašnjim poslovima.

Narodna skupstina rs

Za ove zakone glasalo je 49 poslanika, niko nije bio protiv, niti uzdržan.

Zakonom o radu uređuje se radni odnos, prava, obaveze i odgovornosti iz radnog odnosa i drugi odnosi po osnovu rada u Republici Srpskoj.

Usvajanjem ovog zakona Republika Srpska izvršava jednu od najznačajnijih obaveza preuzetih potpisivanjem Reformske agende, koju su potpisale sve parlamentarne stranke u Srpskoj i BiH.

Vlada Republike Srpske prihvatila je više amandmana klubova SNSD-a, DNS-SRS, Socijalističke partije, nezavisnog poslanika Ilije Stevančevića i Slobodnog demokratskog srpskog kluba.

Zakonom o policiji i unutrašnjim poslovima uređena je nadležnost, djelokrug i osnovi organizacije i rukovođenja u Ministarstvu unutrašnjih poslova, policijski i drugi unutrašnji poslovi iz nadležnosti Ministarstva.

Ovim zakonom uređena su i prava i dužnosti iz radnih odnosa, obrada ličnih i zaštita tajnih podataka, policijska obuka, disciplinska odgovornost direktora i zamjenika direktora, stručno osposobljavanje i usavršavanje zaposlenih u Ministarstvu, kontrola i javnost rada Ministarstva.

Vlada Republike Srpske prihvatila je amandmane Koalicije „Domovina“ koji se uglavnom odnose na nacionalnu zastupljenost Bošnjaka i Hrvata u MUP-u Srpske.

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić zaključio je rad posebne sjednice.

TAGOVI:

Komentari

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.
Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
8.500+
dnevnih
posjeta
265.000+
mjesečnih
čitanja
620.000+
mjesečnih
pregleda stranica
18.500+
fejsbuk
sviđanja