Početak priprema Fudbalskog kluba "Leotar" počeće 18. januara 2016. godine, potvrdio je za TrebinjeLive.info trener ovog kolektiva Rajko Mičeta, koji je dodao da je zadovoljan jesenjim dijelom prvenstva.

rajko miceta leotar

Mičeta je istakao da pripreme traju oko sedam sedmica i da je to optimalno vrijeme kako bi se odradilo sve ono što je predviđeno planom rada.

"Veoma nam je bitno da u prvih pet-šest kola napravimo dobar rezultat, odnosno da dođemo do šeste pozicije na tabeli", kazao je Mičeta.

On je istakao da i u proljećnom dijelu Prve lige Republike Srpske računa na sve igrače koji su igrali i u prvom dijelu sezone, dodajući da svi oni koji imaju ponudu za bolji aganžman mogu slobodno da napuste klub.

Pojačanja će i ovoga puta biti uslovljena finansijskom situacijom, koja nije nimalo sjajna. Mičeta kaže da ne vjeruje da će klub moći da odgovori na zahtjeve potencijalnih pojačanja.

"Gledaćemo da uzmemo u obzir i ljudske i igračke kvalitete. Imamo jednu harmoniju u ekipi i ne bismo htjeli da to narušavamo nekim bombastičnim pojačanjima", pojasnio je trener plavo-bijelih.

Mičeta kaže da su za dobar rezultat u prvom dijelu šampionata zaslužni fudbaleri koji su imali priliku da igraju, iznoseći sav teret utakmica na svojim leđima.

"Aktuelni igrački kadar sposoban je da sprovede u djelo ambicije kluba", rekao je Mičeta, napominjući da su igrači, koji su bili svjesni teške situacije u klubu, dali dodatni podstrek upravi kluba da tim sa Polica ide naprijed i da se potrude da obezbijede još bolje uslove za rad.

Trener Leotara kaže da klubu iz Trebinja odgovara da što manji broj ekipa iz Republike Srpske ispadne iz Premijer lige BiH, jer će onda, automatski, ispasti i manji broj ekipa iz Prve lige RS.

"Gledamo na Premijer ligu i vodimo računa o našoj situaciji", rekao je Mičeta, i zaključio da je glavna ambicija opstanak u ligi i da će se potruditi da ono što je do njih odrade na što bolji način.