U naselju Gorica danas su dodijeljeni ključevi za 11 stambenih jedinica za porodice poginulih boraca i ratne vojne invalide i rješenja za dva stana koji su ranije dodijeljeni ovim kategorijama.

stanovi za borce trebinje

Izgradnju stambenih jedinica finansirali su Vlada Republike Srpske i grad Trebinje, a rješenja su novim korisnicima uručili pomoćnik ministra za boračko-invalidsku zaštitu Republike Srpske Duško Milunović i zamjenik gradonačelnika Trebinja Neđo Ćebedžija.

Milunović je kazao da je Vlada Republike Srpske za izgradnju zgrade u Gorici izdvojila oko 386.000 KM, a grad Trebinje 20 odsto od tog iznosa.

"Dodjelom ključeva budućim korisnicima za zgradu u Gorici završen je projekat posebnog stambenog zbrinjavanja", kazao je Milunović, dodajući da su Vlada RS i grad Trebinje izdvojila oko 144.000 KM za stambeno izbrinjavanje porodica Miletić i Škoro koje su ranije dobile stanove, od čega grad Trebinja 20 odsto.

On je pojasnio da je od 1999. godine, od kada traje program zbrinjavanja poginulih boraca i ratnih vojnih invalida, u Trebinju zbrinuto 175 porodica, od čega 100 u stambenim jedinicama, a ostali dodjelom nepovratnih novčanih sredstava.

"U toku je izrada nove uredbe o stambenom zbrinjavanju koja će u skorije vrijeme biti donesena od strane Vlade, a na osnovu koje će se raspisati konkurs na koji će moći da se prijave svi oni koji se nisu prijavili na prethodni konkurs koji je bio raspisan 2007/2008. godine", napomenuo je Milunović.

stanovi za borce trebinje

Neđo Ćebedžija, zamjenik trebinjskog gradonačelnika, istakao je da je današnja dodjela stanova srećan dan za Gradsku administraciju i sve građane Trebinja, napominjući da je ovo najmanje što se moglo učiniti za ljude i porodice koji su dali svoje najbliže, odnosno dijelove svoga tijela za Republiku Srpsku.

"Obaveza grada Trebinja je bila da obezbijedi lokaciju, rentu, infrastrukturu i da učestvuje sa 20 odsto, što je ukupno oko 180.000 KM", kazao je Ćebedžija.

Načelnik Odjeljenja za boračko-invalidska pitnja grada Trebinja Rajko Ćapin, istakao je da je ovom odjeljenju podnijeto još 18 zahtijeva od porodica poginulih boraca i šest zahtijeva od porodica ratnih vojnih invalida za stambeno zbrinjavanje.

Ćapin je naglasio da će Grad Trebinje odgovoriti pozitivno ukoliko se bude gradila nova stambena ztgrada za ovu populaciju i da će obezbijediti i zemljište i projektnu dokumentaciju, a ako bude potrebno da će učestvovati i sa novčanim sredstvima.

stanovi za borce trebinje stanovi za borce trebinje