U gradskoj galeriji u Nevesinju otvorena je izložba fotografija pod nazivom "Hercegovina", koju su priredili članovi Foto-kino kluba Trebinje.

izlozva hercegovina foto kino kluba trebinje u nevesinju

U ovom klubu kažu da su ciljevi izložbe popularizacija i unapređenje fotografije kao umjetnosti, ali i prezentacije i javno izlaganje njihovih članova.

"Predstavljeni su autori čije su fotografije više puta pohvaljivane i nagrađivane u zemlji i inostranstvu", kažu u Foto-kino klubu Trebinje, dodajući da su fotografije crno bijele i u koloru, formata 30x45.

Na fotografijama su zastupljeni motivi Hercegovine, od predjela, pejzaža i ljudi do kulturnih znamenitosti i spomenika. "Iz svake fotografije gdje se vidi čovjek prosto se može prepoznati da je to Hercegovac ili Hercegovka", napominju u FKK Trebinje.

Ovo je prva izložba FKK Trebinje u Nevesinju od njihovog osnivanja 1948. godine, dok su ranije priredili izložbe na drugu temu u Bileći i Gacku. "Želja članova kluba je da postavku ove izložbe vide ne samo građani u ostalim hercegovačkim opštinama, već i šire. Ništa ljepše nego fotografija ne može ljudima da pokaže čari i draži prirode, pejzaža... To čovjeku uđe u dušu i zaintrigira ga da dođe da vidi ta mjesta koje je vidio na fotografijama", kažu u trebinjskom klubu.

Članovi FKK Trebinje prilikom otvaranja izložbe iznenadili su pripadnice ljepšeg pola, kojima su uručili cvjetove svježe mimoze.

izlozva hercegovina foto kino kluba trebinje u nevesinju

Na otvaranju izložbe učestvovali su i članovi Etno grupe "Sveti Dimitrije" iz Nevesinja.

Izložbu čine 42 rada od sljedećih fotografa - Radoja Eleza, Dušana Vukovića, Radoja Vukovića, Slavenka Vukasovića, Jovana Vidakovića, Ninoslava Ilića, Predraga Mucovića, Igora Dutine, Predraga Pikića, Nede Pikić i  Radovana Dangubića.
Izložba je otvorena do 8. januara 2016. godine